Stoffen van Kvadrat

Gepubliceerd op 2018-10-29 12:19:19

Kvadrat is al sinds 1968 toonaangevend op het gebied van textielontwerp! Het Deense bedrijf werkt samen met de meest getalenteerde architecten, kunstenaars, ontwerpers, retailers en bovenal met meubelfabrikanten. Noem een merk uit onze collectie en de meubels kunnen bekleed worden met stoffen van Kvadrat. Het label brengt in samenwerking met deze merken warmte en kleur in uw interieur!HISTORIE

Poul Byriel en Erling Rasmussen, oprichters van Kvadrat , werkten in de jaren vijftig voor een kleine textielfabrikant genaamd ‘Unica Væv’; hoofdleverancier van de vroegste designcollecties. Byriel was binnen dit bedrijf creatief directeur, terwijl Rasmussen verantwoordelijk was voor commercie. Unica Væv had twee belangrijke designers in dienst, waaronder Verner Panton! Zijn creatieve geest en visie inspireerde Byriel en Rasmussen en spoorde het duo aan om in 1965 voor zichzelf te beginnen! Poul Byriel en Erling Rasmussen verkochten Kvadrat 27 jaar later - in 1992 – zonder verwachtingen aan een Zweeds bedrijf.

Pas toen zoon Anders samen met een aantal familieleden het bedrijf terug kocht, werd de omzet van Kvadrat verdubbeld. Niet zo gek, want hij wist precies wat de kracht is van Kvadrat. Zo weet hij over zijn vader en compagnon te vertellen dat ze eigenlijk veel vooruitstrevender waren dan de beroemde designers uit de jaren 50. Daar waar designmeubels van Arne Jacobsen, Hans Wegner en Børge Mogensen vaak nog kalm en subtiel oogden, waren Byriel en Erling al lang toe aan wat meer kleur. Deze behoefte aan verandering proeft u vandaag de dag nog steeds dankzij talloze samenwerkingen met branchevreemde partijen. 
HALLINGDAL

De eerste stof van Kvadrat was "Hallingdal" en is nog steeds hét archetype onder de stofferingen, ontworpen door designer Nanna Ditzel in 1965. Ze maakte in haar werk graag gebruik van kleur en werd alom geprezen vanwege het tijdloze karakter dat ze haar designs meegaf. Haar kwaliteiten ziet uduidelijk terug in het door haar ontworpen Hallingdal dat sinds de lancering in 1965 in constante productie is. De stof wordt in Noorwegen geproduceerd en bestaat voor 70% uit wol en voor 30% uit viscose; materialen die elkaar perfect aanvullen. Zo is wol flexibel en duurzaam terwijl viscose zorgt voor een subtiele glans en diepte van de kleur. De stof is inmiddels verkrijgbaar in 58 kleuren, waarvan er nog altijd veel uit het originele pallet komen.EEN GREEP UIT DE COLLECTIE-  Hallingdal bestaat voor 70% uit wol en dat voelt u meteen! De overige 30% bestaat uit nylon. De stof heeft een blokpatroon waarin twee kleuren draad met elkaar worden afgewisseld.
-  Divina is een stoffering gemaakt van 100% wol. Bij deze vilt-achtige stof heeft iedere kleurcode meerdere kleurnuances.
-  De stofferingen van Steelcut Trio zijn opgebouwd uit drie kleuren draad. Van dichtbij is dit goed zichtbaar, maar bekijkt u de stof van een afstandje, dan vormen deze als het ware één kleur.
-  Gaat u voor Harald, dan voorziet u uw nieuwe meubelstuk van prachtige kwaliteit fluweel! Gemaakt van 100% katoen.
-  Herkenbaar van Twill is de diagonale lijn in het patroon en het gebruik van kamgaren. De naam zegt het eigenlijk al een beetje; kamgaren wordt tijdens het spinnen gekamd. Hierdoor heeft Twill een glad oppervlakte. Net als Steelcut Trio bestaat deze stoffering voor 90% uit wol en voor 10% uit nylon.
-  Fiord heeft dankzij de afwisseling van kleine en grote 'steken' een ruitpatroon. Net als Twill is Fiord gemaakt van kamgaren. De stof bestaat voor 92% uit wol en voor 8% uit nylon. 


ICONEN IN EEN JASJE VAN KVADRAT

Van oude klassiekers tot hedendaagse pareltjes; met een Kvadrat stoffering komen ze pas écht tot leven. Hoeveel designs herkent u?Heeft u een nieuw design op het oog en bent u benieuwd naar de stofferingen van Kvadrat? Kom langs in onze winkel en laat u adviseren door een van onze interieurspecialisten! Maak hieronder meteen een afspraak of lees meer over Kvadrat.