Trend: Ronde Salontafels

Gepubliceerd op 2016-10-13 11:40:31

Trend: Ronde Salontafels
Wil je een nieuwe salontafel en heb je echt totaal geen idee? Overweeg dan zeker een ronde salontafel in bijvoorbeeld wit, hout of gecombineerd.

Wanneer er over trends gesproken wordt kan het soms zo zijn dat je de ene keer denkt up-to-date te zijn en een andere keer is de trend aan je neus voorbijgegaan en loop je achter de feiten aan. Ze gaan zo snel en vandaar dat ik de trend van ronde salontafels graag met jullie wil delen want er is zo veel keuze in! Be prepared want er gaat een wereld voor je open. Voor mij in ieder geval wel!

Zo dacht ik bijvoorbeeld altijd dat als je een praktische salontafel wenst, om wat leuke prullaria op te kunnen zetten, je beter een vierkant of langwerpig model kunt kiezen. Maar integendeel zelfs, want met een ronde salontafel kun je eigenlijk heel veel kanten op. Ook als er over opbergruimte gesproken wordt, kan het niet ‘gek’ genoeg.

AROUND TAFEL - MUUTO 

Trend: Ronde Salontafels
Of het nu een bijzettafel of een salontafel is maakt bij de Around van Muuto eigenlijk niet uit omdat deze ronde design salontafel in veel interieurs de show zal stelen. Velen noemen de Around minimalistisch, tijdloos en rijk van uitstraling en met die woorden slaat dat de spijker op zijn kop. Met de opstaande rand wordt ervoor gezorgd dat de spullen niet van tafel kunnen vallen. Kruimels daarentegen zijn ook geen probleem voor Around want met de inkeping kunnen de kruimels makkelijk van tafel geveegd worden. De inkeping is niet alleen handig, het geeft ook nog eens een leuk effect aan de tafel! Combineren met verschillende modellen en kleuren is ook zeer geschikt met dit model en heb je een grotere zithoek dan kan je de ronde salontafels in verschillende hoeken zetten. Ontzettend handig toch?

Around is verkrijgbaar in large, small, eiken, essen en van zwart, wit tot donkerrood.

COPENHAGEN DEUX CPH250 TAFEL - HAY

Trend: Ronde Design Salontafels

Heb je liever een design salontafel zonder opstaande rand dat is de Copenhagen Deux een waar pareltje onder de salontafels. De Copenhagen Deux van Hay is een salontafel die rond, wit en van hout is en daarnaast uitermate geschikt is voor in compactere ruimtes. En als je het mij vraagt moet deze design salontafel alleen staan om te kunnen schitteren tussen andere meubels.  En dat mag ook wel want door de speciale nanotechnologie is het blad anti-fingerprint, dat wordt makkelijk bijhouden dus. Een mooi strak ontwerp en de ruimtelijkheid in een woonkamer blijft behouden. Of het nu een modern of een tikkeltje klassiek interieur is, deze witte salontafel past overal mooi bij.

Copenhagen Deux is verkrijgbaar in twee afmetingen en vijf verschillende kleuruitvoeringen. 

BELLA TAFEL - HAY

Trend: Ronde Salontafels

Liever een combinatie van bovenstaande ronde design salontafels? Dan is Bella van Hay de juiste keus! Drie slanke poten met een elegant en eenvoudig blad. Het Bella Sky Hotel in Kopenhagen had aan Hay gevraagd een elegante salontafel te ontwerpen en dat is volgens mij wel goed gelukt en wie wil er nu niet een salontafel die ook in een hotel in Kopenhagen staat? Bella komt in vier modellen en in vier kleuren, dus dat wordt heerlijk mix & matchen!

Bella is verkrijgbaar in drie hoogtes (32cm, 39cm en 49cm)

TURNING TAFEL - MENU

Trend: Ronde Salontafels
Eerder had ik het al over de opbergruimte waar ronde salontafels echt niet op achterblijven en Turning van Menu is zo een multifunctionele salontafel. Persoonlijk vind ik de houten salontafel er zowel stoer als elegant uit zien en met de lage opstaande rand kunnen de spullen er niet afvallen. En dat is ontzettend goed bedacht als je weet dat het tafelblad kan draaien. Hoe handig is dat?! Dat wordt dus heel snel opruimen als er onverwachts visite komt!
Turning is verkrijgbaar in wit eiken met koperen details of zwart eiken met messing

DLM TAFELS - HAY

Trend: Ronde Salontafels
Een bijzettafel kan natuurlijk ook goed als salontafel fungeren en daarom mag de DLM van Hay niet ontbreken aan deze lijst. Een opvallend uiterlijk met een speels tintje brengt het zonnetje in huis. Door de zomerse tinten die de DLM met zich meebrengt kan het heel goed bij zowel lichte als donkere meubels en dat ziet er ook nog eens vrolijk uit. Ik denk zelfs dat de DLM ronde design salontafel goed bij de Around van Muuto zal passen. Wat denken jullie?

DLM is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren en in twee formaten

Zo kan ik nog wel even doorpraten over de verschillende kenmerken die ronde design salontafels met zich meebrengen maar een foto zegt natuurlijk veel meer. Daarom is een kijkje op onze Pinterestpagina zeker de moeite waard! Als ik trouwens zou mogen kiezen, dan kies ik voor een wite ronde design salontafel met houtstructuur of voor de Around met de DLM samen want dat lijkt me ook een geinige combinatie. Weet jij al welke salontafel het wordt? Design, wit, zwart, staal, kleur rond of hout?