Welcome into our world!

Gepubliceerd op 2016-01-14 09:05:36

Aan het begin van februari verwacht ik ons derde kindje. Op dit moment zit ik dus midden in “de” laatste loodjes, verlof (of iets wat daarop lijkt wanneer je als zelfstandige werkt), veel thee drinken en de laatste dingetjes in orde maken voordat de baby dan echt komt.

Een van de leuke dingen die daar natuurlijk ook bij komt kijken is het bedenken, maken en inrichten van de babykamer. Omdat we onlangs verhuist zijn naar een groter huis hebben we de luxe dat er nog een kamer over was om als babykamer te gebruiken.

Mijn ervaring is dat een babykamer niet groot hoeft te zijn; of beter gezegd een kleine babykamer is veel passender. Meer dan een wieg/ledikantje en een commode heb je gewoon niet nodig de eerste twee jaar en dan is een knusse kamer wel zo fijn. Ik weet niet of het kindje een meisje of een jongen is, dit keer krijgen we een verrassing zeg ik maar als mensen hier bedenkelijk bij kijken. De babykamer heb ik daarom zo ingericht zodat deze past bij zowel een jongen als een meisje.

Hoe begin je met het bedenken van een babykamer? De eerste inspiratie kan je natuurlijk prima opdoen op bijvoorbeeld Pinterest (of op mijn site www.shopinstijl.nl). Mijn tip zou zijn om niet een kant en klare set te kopen maar de meubeltjes bij elkaar te sprokkelen zodat er echt iets ontstaat wat uniek en van “jezelf” is. Voor mij persoonlijk betekent dit een combinatie tussen design, budget en bijvoorbeeld een antieke commode. In dit geval heb ik gekozen voor een zwart/wit basis met enkele houtkleurige details.

MisterDesign, Design Babykamer, Femke, Gastblog, Ferm Living, Pia Wallen, Ferm Living Behang

Het meest opvallende item in de kamer moest de oude antieke commode van mijn dochtertje worden, die heb ik in de kleur Mimosa (Histor) geverfd, dat is net een tikje warmer dan oker.

Boven de commode hangen twee kapstokjes van Tas-ka. In het donkergrijze rekje op wieltjes van IKEA heb ik in mandjes de spulletjes die je het meest nodig hebt gelegd, zodat je niet telkens een la hoeft open te maken om bijvoorbeeld een luier te pakken.

Op een wand vind je het prachtige witte Rabbit behang uit de laatste herfst/winter collectie van Ferm Living. Omdat we alle muren en kozijnen in RAL 9016 hebben geverfd is deze in werkelijkheid eigenlijk best een beetje creme van kleur. Het behang is van een super mooie kwaliteit, prachtig stevig papier wat niet uitrekt als je het insmeert met lijm maar toch hadden we tijdens het behangen wat ruzie met het patroon, wat niet overal helemaal “in de maat” liep.

Het witte metalen wandkastje is van HEMA. Het is niet super nuttig maar wel een leuke plek om de mooiste items in uit te stallen zoals de Lightbox van A Little Lovely Company, een lampje in de vorm van een papieren bootje (Goodnightlight) en kleine knuffeltjes.

Het eenvoudige houten ledikantje heb ik gekocht bij IKEA en over de rand ligt de Cross Blanket van Pia Wallen. Mijn nieuwste en favoriete aanwinst! Een heerlijk zacht handgemaakt dekentje van organisch katoen. Ik heb het dekentje in zwart maar hij is er ook in rood en grijs.

MisterDesign, Design Babykamer, Femke, Gastblog, Ferm Living, Pia Wallen, Cross Blanket

Voor het raam staat de heerlijke en tijdloze Comback schommelstoel van Kartell, ik heb hem in het wit maar je kan hem ook vinden in zwart, rood, geel, blauwgrijs en bruin. Het is een comfortabele en mooie schommelstoel waar ik ongetwijfeld de komende maanden uren in ga doorbrengen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het kamertje vinden!

Ook bezig met het inrichten van je babykamer? Shop bovenstaande artikelen hiernaast of in onze categorie Kids