Wishbone Chair

Gepubliceerd op 2015-07-28 13:28:20

De Y stoel, ofwel Wishbone Chair, is zo ongeveer het bekendste werk van de fameuze ontwerper Hans Wegner. Deze Deen, die in 1914 het levenslicht zag, ontwierp meer dan 500 stoelen en zette daarmee het land Denemarken duidelijk op de kaart. Van de 500 unieke exemplaren, werden er 100 in massa productie genomen.Geschiedenis
In 1943 startte Wegner zijn eigen ontwerpbureau na eerst enkele jaren voor Arne Jacobsen en Erik Moller gewerkt te hebben. De China Chair voor Fritz Hansen was meteen de eerste, niet meer weg te denken, parel uit de serie waar Denemarken trots op is. Kort daarop gevolgd door de Windsorzetel en in 1949 de Wishbone Chair. De Wishbone werd op de markt gebracht door Carl Hansen en vormt nog immer één van de visitekaartjes van de Deense producent. Overigens werd de eerste samenwerking tussen Carl Hansen en Wegner beklonken met de in Nederland wat minder bekende Round Chair. Het is maar dat u het weet.

MisterDesign is een groot bewonderaar van zowel Wegner als Hansen en presenteert deze week een uit ander hout gesneden exemplaar van het vermaarde kunstobject: de Wishbone Chair in eiken.

Puur vakmanschap
Een lichte, aantrekkelijke en comfortabele eetkamerstoel met de karakteristieke Y-vormige rug. De stoel is een prachtig stuk vakmanschap met een eenvoudig ontwerp en strakke lijnen. Ondanks het eenvoudige uiterlijk van de stoel zitten er 100 verschillende stappen in het productieproces. Zo bestaat de zitting uit 120 meter papieren koord dat met de hand geweven is. Een regelrechte klassieker die al sinds 1950 onafgebroken in productie is! Overigens gaat achter elk meubelstuk van Carl Hansen visie en vakmanschap schuil. Elk object wordt geleverd met een eigen verhaal. Uitstekend vakmanschap en meubilair van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs, dat is waar Carl Hansen voor staat!

Wishbone - Carl Hanssen
* Kussens in uiteenlopende stijlen


Wishbone - Carl Hanssen
* De Hilda Theelichthouder is een van de bestsellers


Wishbone - Carl Hanssen
* Veel accessoires van marmer, love!


Wishbone - Carl Hanssen
* Kussens in uiteenlopende stijlen