Carl Hansen Limited Edition CH22 Fauteuil

By Hans Wegner

Omschrijving

De Carl Hansen & Søn Limited Edition CH22 Fauteuil is een ontwerp van Hans J. Wegner. Als 'meester van de stoel' heeft Wegner (1914-2007) bijna vijfhonderd stoelen ontworpen tijdens zijn carrière. Veel van die stoelen zijn inmiddels uitgegroeid tot tijdloze klassiekers. Ter viering van Wegners nalatenschap is een limited edition serie uitgebracht van de grootmeesters eerste vijf stoelen die hij in 1950 voor Carl Hansen & Søn creëerde. De CH22, CH23, CH24, CH25 en CH26 hebben alle vijf een eigen karakteristieke vormgeving, waarbij de nadruk ligt op onberispelijk ambachtelijk vakmanschap. De kern van Wegners ontwerpstijl is eenvoudig en functioneel met aandacht voor detail en techniek.

De vijf ontwerpen worden naar de 21ste eeuw gebracht door het kleurenpalet dat Ilse Crawford voor de limited edition serie ontwikkeld heeft. Ilse Crawford is ontwerpster, docent en creative director van haar eigen ontwerpstudio. Ze is pionier op het gebied van mensgericht ontwerp. Volgens Crawford kan design dagelijkse interacties verrijken en verandering in gedrag teweeg brengen. Design geeft niet alleen vorm aan de ruimtes die we iedere dag gebruiken, het geeft onze ervaringen in die ruimtes vorm. Bij een goed ontwerp wordt rekening gehouden met alle zintuigen. De mens leest immers zijn omgeving door het gebruik van alle zintuigen. Volgens Crawford is kleur zeer nauw verbonden met menselijke emoties en het humeur. De subtiele tonen in de uitgekozen kleuren van het limited edition kleurenpalet dragen bij aan het creëren van een warme, ontspannen, comfortabele en natuurlijke omgeving.

De rijke, schilderachtige kleuren zijn geïnspireerd op het expressionistische werk van Per Kirkeby, een van de grootste schilders uit Denemarken. De tinten die voor de stoelen geselecteerd zijn hinten naar de rauwe schoonheid van het Noordse landschap. De kleuren zijn bedoeld om elkaar onderling te complimenteren, waardoor ze zowel individueel en als groep werken. Het zorgvuldig uitgezochte palet van licht transparante, niet-giftige, watergedragen verf is speciaal geselecteerd door Crawford om diepte en complexiteit aan de vertrouwde vormgeving van de stoelen toe te voegen. De kleuren creëren sfeer en de natuurlijke schoonheid van het FSC-gecertificeerde hout schemert door in ieder ontwerp omdat de houtnerf zichtbaar blijft.

Zo ook de houtnerf in de grote houten rugleuning van de CH22 Fauteuil. De leuning is het eerste dat opvalt aan de stoel, maar wie dichterbij komt zal Wegners kenmerkende stijl herkennen aan de fijne details. De steun van de armleuning omarmt bijvoorbeeld de zitting en rust op de dwarsbalk van het onderstel van de stoel. Aan de bovenkant vloeit de vorm sierlijk uit tot over de volle breedte van de armleuning, waardoor deze optimaal wordt ondersteund. De zitting van papieren koord gaat om de achterkant van het frame heen en is door een ervaren ambachtsman met de hand geweven.

Ondanks dat productiemethoden tegenwoordig flink gemoderniseerd zijn wordt de CH22 nog steeds gemaakt met dezelfde principes en met hetzelfde ambachtelijke vakmanschap als vroeger. Dankzij de modernisatie is het vandaag de dag wel mogelijk om de voorpoten van de stoel hetzelfde profiel te geven als de achterpoten, in tegenstelling tot de ronde poten die gebruikt werden tijdens de productie van de eerste stoelen. Hierdoor wordt de CH22 tegenwoordig precies zo geproduceerd zoals Wegner hem ontworpen heeft.

De Limited Edition CH22 Fauteuil heeft een breedte van 69,5 centimeter, een diepte van 61,5 centimeter en een hoogte van 72,5 centimeter. De zithoogte is 37 centimeter.

Carl Hansen & Søn Limited Edition CH22 Fauteuil


✓ Kleurenpalet ontworpen door Ilse Crawford
✓ Tinten geïnspireerd op het werk van Per Kirkeby
✓ Zichtbare houtnerf
✓ Iedere stoel is gemaakt van FSC-gecertificeerd massief eikenhout

Vragen over de Limited Edition CH22 Fauteuil van Carl Hansen & Søn?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen & Søn Limited Edition CH22 Fauteuil.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Garantie 5 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 61.5 cm
Breedte 69.5 cm
Hoogte 72.5 cm
Zithoogte 37 cm

Limited Edition CH22 Fauteuil

North Sea

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.250

Limited Edition CH22 Fauteuil

Seaweed

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.250

Limited Edition CH22 Fauteuil

Slate

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.250

Limited Edition CH22 Fauteuil

Falu

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.250

Limited Edition CH22 Fauteuil

Pewter

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.250

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit