Carl Hansen Limited Edition CH25 Fauteuil

By Hans Wegner

Omschrijving

De Carl Hansen & Søn Limited Edition CH25 Fauteuil is een ontwerp van Hans J. Wegner. Als 'meester van de stoel' heeft Wegner (1914-2007) bijna vijfhonderd stoelen ontworpen tijdens zijn carrière. Veel van die stoelen zijn inmiddels uitgegroeid tot tijdloze klassiekers. Ter viering van Wegners nalatenschap is een limited edition serie uitgebracht van de grootmeesters eerste vijf stoelen die hij in 1950 voor Carl Hansen & Søn creëerde. De CH22, CH23, CH24, CH25 en CH26 hebben alle vijf een eigen karakteristieke vormgeving, waarbij de nadruk ligt op onberispelijk ambachtelijk vakmanschap. De kern van Wegners ontwerpstijl is eenvoudig en functioneel met aandacht voor detail en techniek.

De vijf ontwerpen worden naar de 21ste eeuw gebracht door het kleurenpalet dat Ilse Crawford voor de limited edition serie ontwikkeld heeft. Ilse Crawford is ontwerpster, docent en creative director van haar eigen ontwerpstudio. Ze is een pionier op het gebied van mensgericht ontwerp. Volgens Crawford kan design dagelijkse interacties verrijken en verandering in gedrag teweeg brengen. Design geeft niet alleen vorm aan de ruimtes die we iedere dag gebruiken, het geeft onze ervaringen in die ruimtes vorm. Bij een goed ontwerp wordt rekening gehouden met alle zintuigen. De mens leest immers zijn omgeving door het gebruik van alle zintuigen. Volgens Crawford is kleur zeer nauw verbonden met menselijke emoties en het humeur. De subtiele tonen in de uitgekozen kleuren van het limited edition kleurenpalet dragen bij aan het creëren van een warme, ontspannen, comfortabele en natuurlijke omgeving.

De rijke, schilderachtige kleuren zijn geïnspireerd op het expressionistische werk van Per Kirkeby, een van de grootste schilders uit Denemarken. De tinten die voor de stoelen geselecteerd zijn hinten naar de rauwe schoonheid van het Noordse landschap. De kleuren zijn bedoeld om elkaar onderling te complimenteren, waardoor ze zowel individueel en als groep werken. Het zorgvuldig uitgezochte palet van licht transparante, niet-giftige, watergedragen verf is speciaal geselecteerd door Crawford om diepte en complexiteit aan de vertrouwde vormgeving van de stoelen toe te voegen. De kleuren creëren sfeer en de natuurlijke schoonheid van het FSC-gecertificeerde hout schemert door in ieder ontwerp omdat de houtnerf zichtbaar blijft.

Het silhouet van de CH25 Fauteuil is, zoals veel van Wegners creaties, eenvoudig en elegant. Het ontwerp was vernieuwend voor zijn tijd, want het geweven papieren koord was nog niet eerder gebruikt voor meubelen. Het materiaal werd ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog als vervanging voor vlasdraad. Wegner was enthousiast over het uiterlijk en eigenschappen van het papieren koord. Het feit dat het materiaal duurzaam en niet rekbaar is zorgt ervoor dat er generaties lang van Wegners ontwerp genoten kan worden.

Voor iedere stoel wordt gebruik gemakt van ongeveer 400 meter papieren koord, dat door een ervaren ambachtsman in gemiddeld 10 uur om het frame heen geweven wordt. De rugleuning is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde geweven.

De Limited Edition CH25 Fauteuil heeft een breedte van 71 centimeter en een diepte van 73 centimeter. De hoogte van de stoel is 73 centimeter en de zithoogte is 35 centimeter.

Carl Hansen & Søn Limited Edition CH25 Fauteuil


✓ Kleurenpalet ontworpen door Ilse Crawford
✓ Tinten geïnspireerd op het werk van Per Kirkeby
✓ Zichtbare houtnerf
✓ Iedere stoel is gemaakt van FSC-gecertificeerd massief eikenhout

Vragen over de Limited Edition CH25 Fauteuil van Carl Hansen & Søn?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen & Søn Limited Edition CH25 Fauteuil.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Designer Hans Wegner
Garantie 5 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 73 cm
Breedte 71 cm
Hoogte 73 cm
Zithoogte 35 cm

Limited Edition CH25 Fauteuil

North Sea

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.738

Limited Edition CH25 Fauteuil

Seaweed

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.738

Limited Edition CH25 Fauteuil

Slate

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.738

Limited Edition CH25 Fauteuil

Falu

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.738

Limited Edition CH25 Fauteuil

Pewter

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.738

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit