Carl Hansen Limited Edition CH26 Stoel

By Hans Wegner

Omschrijving

De Carl Hansen & Søn Limited Edition CH26 Stoel is een ontwerp van Hans J. Wegner. Als 'meester van de stoel' heeft Wegner (1914-2007) bijna vijfhonderd stoelen ontworpen tijdens zijn carrière. Veel van die stoelen zijn inmiddels uitgegroeid tot tijdloze klassiekers. Ter viering van Wegners nalatenschap is een limited edition serie uitgebracht van de grootmeesters eerste vijf stoelen die hij in 1950 voor Carl Hansen & Søn creëerde. De CH22, CH23, CH24, CH25 en CH26 hebben alle vijf een eigen karakteristieke vormgeving, waarbij de nadruk ligt op onberispelijk ambachtelijk vakmanschap. De kern van Wegners ontwerpstijl is eenvoudig en functioneel met aandacht voor detail en techniek.

De vijf ontwerpen worden naar de 21ste eeuw gebracht door het kleurenpalet dat Ilse Crawford voor de limited edition serie ontwikkeld heeft. Ilse Crawford is ontwerpster, docent en creative director van haar eigen ontwerpstudio. Ze is een pionier op het gebied van mensgericht ontwerp. Volgens Crawford kan design dagelijkse interacties verrijken en verandering in gedrag teweeg brengen. Design geeft niet alleen vorm aan de ruimtes die we iedere dag gebruiken, het geeft onze ervaringen in die ruimtes vorm. Bij een goed ontwerp wordt rekening gehouden met alle zintuigen. De mens leest immers zijn omgeving door het gebruik van alle zintuigen. Volgens Crawford is kleur zeer nauw verbonden met menselijke emoties en het humeur. De subtiele tonen in de uitgekozen kleuren van het limited edition kleurenpalet dragen bij aan het creëren van een warme, ontspannen, comfortabele en natuurlijke omgeving.

De rijke, schilderachtige kleuren zijn geïnspireerd op het expressionistische werk van Per Kirkeby, een van de grootste schilders uit Denemarken. De tinten die voor de stoelen geselecteerd zijn hinten naar de rauwe schoonheid van het Noordse landschap. De kleuren zijn bedoeld om elkaar onderling te complimenteren, waardoor ze zowel individueel en als groep werken. Het zorgvuldig uitgezochte palet van licht transparante, niet-giftige, watergedragen verf is speciaal geselecteerd door Crawford om diepte en complexiteit aan de vertrouwde vormgeving van de stoelen toe te voegen. De kleuren creëren sfeer en de natuurlijke schoonheid van het FSC-gecertificeerde hout schemert door in ieder ontwerp omdat de houtnerf zichtbaar blijft.

In tegenstelling tot de rest van de klassiekers in de limited edition serie zag de CH26 Stoel het levenslicht pas decennia nadat Wegner het ontwerp maakte. Tegelijkertijd met het ontwerpen van de CH22 maakte hij een werktekening voor de CH26, waarbij hij de vormgeving van de fauteuil in een eetkamerstoel vertaalde. Er werd echter nooit een prototype voor de CH26 Stoel gemaakt. Pas in 2016, toen de CH22 Fauteuil opnieuw geïntroduceerd werd, bracht Carl Hansen & Søn de CH26 Stoel tot leven in nauwe samenwerking met de Hans J. Wegner Design Studio.

Wegners kenmerkende stijl is te herkennen aan de fijne details die gebruikt zijn in de vormgeving van de CH26 Stoel. De steun van de armleuning omarmt bijvoorbeeld de zitting van rust op de dwarsbalk van het onderstel van de stoel. Aan de bovenkant vloeit de vorm sierlijk uit tot over de volle breedte van de armleuning, waardoor deze optimaal wordt ondersteund. De zitting van papieren koord gaat om de achterkant van het frame heen en is door een ervaren ambachtsman met de hand geweven.

De Limited Edition CH26 Stoel heeft een breedte van 59 centimeter en een diepte van 52 centimeter. De hoogte van de stoel is 79 centimeter en de zithoogte is 44,5 centimeter.

Carl Hansen & Søn Limited Edition CH26 Stoel


✓ Kleurenpalet ontworpen door Ilse Crawford
✓ Tinten geïnspireerd op het werk van Per Kirkeby
✓ Zichtbare houtnerf
✓ Iedere stoel is gemaakt van FSC-gecertificeerd massief eikenhout

Vragen over de Limited Edition CH26 Stoel van Carl Hansen & Søn?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen & Søn Limited Edition CH26 Stoel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Garantie 5 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 52 cm
Breedte 59 cm
Hoogte 79 cm
Zithoogte 44.5 cm

Limited Edition CH26 Stoel

North Sea

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.641

Limited Edition CH26 Stoel

Seaweed

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.641

Limited Edition CH26 Stoel

Slate

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.641

Limited Edition CH26 Stoel

Falu

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.641

Limited Edition CH26 Stoel

Pewter

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.641

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit