Carl Hansen Beak Fauteuil

By Ole Wanscher

Omschrijving

De Carl Hansen & Søn Beak Fauteuil is een ontwerp van Ole Wanscher uit 1951. Nu, bijna 70 jaar laat blaast Carl Hansen & Søn deze prachtige stoel nieuw leven in. En terecht, want deze klassieker mag niet ontbreken in de bijzondere collectie van het Deense merk. Het design van de Beak Fauteuil is een lust voor het oog en getuigt van het vakmanschap van Ole Wanscher. Eigenlijk heet deze fauteuil de OW124, maar dankzij de opvallende armleuningen is het ontwerp beter bekend als de Beak Fauteuil. ‘Beak’ betekent bek of snavel en dat verwijst naar de armleuningen, die net zoals de snavel van een vogel uitsteken. Daar houdt het overigens niet op, want de houtverbinding tussen de rug- en de armleuning lijkt namelijk precies op het oog van een vogel. Dit detail is extra opvallend doordat Carl Hansen & Søn heeft besloten deze houtverbinding altijd te leveren in een contrasterende houtsoort.

Wat betreft het frame van de Beak Fauteuil heeft u de keuze uit twee houtsoorten: eikenhout en notenhout. Naast het soort hout heeft u ook nog de keuze uit verschillende afwerkingen. Het eikenhout kan gezeept, naturel gelakt, zwart gelakt, naturel geolied of wit geolied worden. Let op: als u kiest voor zwart gelakt eikenhout is de houtverbinding (het oog van de vogel) ook zwart gelakt. Het notenhout kan naturel geolied of gelakt worden. De keuzemogelijkheden beperken zich niet alleen tot het frame, maar ook tot de stoffering. De Beak Fauteuil kan zowel met stof als met leer bekleed worden, waarbij u de keuze heeft uit talloze kleuren en patronen. Als u hierover graag meer wilt weten, kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen u informeren over alle mogelijkheden. De Beak Fauteuil heeft een zithoogte van 40 centimeter en is 65 centimeter breed, 73 centimeter diep en 79 centimeter hoog.

De Beak Fauteuil behoort tot de collectie van Carl Hansen & Søn, die prachtige designklassiekers bevat. Zo staat Carl Hansen & Søn bekend om de samenwerking met de Deense ontwerper Hans J. Wegner, die onder andere door zijn Wishbone Chair wereldberoemd is geworden. Authentiek design, puur vakmanschap en het gebruik van de beste materialen is kenmerkend voor Carl Hansen & Søn. En dat geldt ook voor Ole Wanscher, die door velen gezien wordt als een van de voornaamste ontwerpers van de Scandinavische designtraditie. Met de Colonial Fauteuil – ook in de collectie van Carl Hansen & Søn – bewees hij een meester te zijn in verfijnd en elegant design. Diezelfde elegantie heeft hij tentoongesteld in de Beak Fauteuil, waardoor beide fauteuils ware designiconen zijn!

Vanwege de vele uitvoeringsmogelijkheden van de Beak Fauteuil hebben we maar enkele uitvoeringen online geplaatst. Benieuwd naar alle opties? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij kunnen samen met u kijken naar een uitvoering die perfect aansluit bij uw wensen.

Carl Hansen & Søn Beak Fauteuil


✓ Designklassieker uit 1951
✓ Toonbeeld van vakmanschap
✓ Talloze stofferingsmogelijkheden
✓ Gemaakt van massief eiken- of notenhout
✓ Zithoogte: 40 cm.
✓ Afmeting: b. 65 x h. 79 x d. 73 cm.
✓ Designer: Ole Wanscher

Vragen over de Beak Fauteuil van Carl Hansen & Søn?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen & Søn Beak Fauteuil.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Ole Wanscher
Jaartal 1951
Garantie 2 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 73 cm.
Breedte 65 cm.
Hoogte 79 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Zithoogte 40 cm.

Beak

Vanafprijs

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.198

Beak - Wit Geolied Eiken

Molly 110

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 3.360

Beak - Zwart Gelakt Eiken

Sif 93

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 4.052

Beak - Geolied Eiken

Sif 95

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 4.052

Beak - Geolied Noten

Sif 95

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 4.892

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit