Carl Hansen FH38 Windsor Stoel

By Frits Henningsen

Omschrijving

De Carl Hansen FH38 Windsor Stoel is een ontwerp van Frits Henningsen. Het ontwerp uit 1938 maakte tot 2003 onafgebroken deel uit van de Carl Hansen collectie. Nu is de stoel opnieuw toegevoegd aan de collectie met aanpassingen voor hedendaags comfort. Het werk van Frits Henningsen staat bekend om het hoge vakmanschap en het oog voor perfectionisme. In zijn werk haalt hij inspiratie uit de periode van Rococo, het Franse rijk en de Britse meubels uit de 17e eeuw.

De FH38 Windsor stoel is een samensmelting van een eetkamerstoel en loungestoel. De hoge rugleuning toont de zorgvuldige afwerking van de stoel. Een ambachtelijk product dat met de hand op gevoel tot perfectie wordt geschuurd. Dit omvat alle overgangen en de organisch gevormde delen aan de bovenzijde van de armleuningen. Hierdoor is elke Windsor Stoel uniek.

Om tot dit hoge eindresultaat te komen vereist het ontwerp diverse houtbewerkingstechnieken waardoor de stoel echt vakmanschap uitstraalt. Het is het vakmanschap dat ontwerper Frits Henningsen in zijn werk als kastenbouwer altijd heeft nagestreefd.

In het vernieuwde aanbod is de FH38 Windsor Stoel nu ook verkrijgbaar met een leder zitkussen voor extra zitcomfort. De stoel is vervaardigd uit massief eiken en kan net als het zitkussen in 3 verschillende uitvoeringen worden besteld. Voor de houten afwerking heeft u de keuze uit: eiken geolied, gezeept eiken en een variant in gerookt olie.

De FH38 Windsor Stoel is 60 centimeter breed, 67 centimeter diep en 100 centimeter hoog. De stoel heeft een zithoogte van 45 centimeter en de hoogte van de armleuningen is 70 centimeter.

Carl Hansen FH38 Windsor Stoel


✓ Tijdloos design
✓ Hoog vakmanschap
✓ Uitvoerbaar met leder zitkussen
✓ Duurzaam materiaalgebruik

Vragen over de FH38 Windsor Stoel van Carl Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen FH38 Windsor Stoel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Frits Henningsen
Garantie 2 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 67 cm.
Breedte 60 cm.
Hoogte 100 cm.
Zithoogte 45 cm.

FH38 Windsor Stoel

Gezeept Eiken

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.839

FH38 Windsor Stoel

Geolied Eiken

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.913

FH38 Windsor Stoel

Gerookt Eiken Geolied

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.913

Bestel direct mee

FH38 Windsor Zitkussen

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 151

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit