Carl Hansen Wishbone Stoel CH24 Mahonie

By Hans Wegner

Omschrijving

De Carl Hansen Wishbone Stoel CH24 Mahonie is een ontwerp van Hans J. Wegner. De lichte, houten eetkamerstoel met zijn Y-vormige rug is ongetwijfeld één van zijn meest bekende werken. Achter het relatief eenvoudige ontwerp gaat een prachtig stuk vakmanschap schuil. De houten rug- en armleuning zijn middels stoom gebogen en zo tot één geheel gemaakt. Om het stoom gebogen hout extra stabiliteit te geven, ontwierp Wegner de karakteristieke Y-vormige rugleuning waarnaar de stoel is vernoemd. Met deze unieke vormen heeft de iconische CH24 Wishbone Chair van Hans J. Wegner een speciale plaats in de wereld van modern design weten te bemachtigen.

Deze regelrechte designklassieker uit 1950 ondergaat meer dan 100 stappen in het productieproces, waarvan de meeste nog steeds met de hand worden uitgevoerd. Zo wordt de zitting in ongeveer een uur door een ervaren vakman met 120 meter papierkoord geweven. Dit materiaal is indrukwekkend duurzaam, en maakt de stoel in combinatie met de vakkundigheid van zijn maker sterk en comfortabel. De stoel is uitgebracht in verschillende houtsoorten, waaronder prachtig diep mahoniehout. Alle uitvoeringen van de CH24 Wishbone Chair zijn terug te vinden in de productfamilie.

Carl Hansen Wishbone Stoel CH24 Mahonie


✓ Designklassieker uit 1950
✓ Stoom gebogen rug- en armleuning
✓ Kenmerkende Y-vorm in rugleuning
✓ Vakkundig gevlochten papierkoord
✓ Sterk, comfortabel en duurzaam

Vragen over de Wishbone Stoel CH24 Mahonie van Carl Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen Wishbone Stoel CH24 Mahonie.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Jaartal 1950
Garantie 2 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 55 cm.
Hoogte 76 cm.
Opties Met arm
Zithoogte 45 cm.

Wishbone Stoel CH24 Mahonie - Geolied

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.090

Bestel direct mee

CH24 Zitkussen

Zwart - Loke 7150

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 132

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit