Cassina CAB 410 Barkruk

By Mario Bellini

Omschrijving

De Cassina CAB 410 Barkruk is een ontwerp van de Italiaanse architect en ontwerper Mario Bellini. Deze bijzondere barkruk ontwierp Bellini in de jaren '70 en is een kenmerkend stuk in Cassina’s collectie. Wat de stoel zo bijzonder maakt is de volledige lederen bekleding. Deze eigenschap maakte de barkruk in die tijd vernieuwend en is sindsdien dan ook vaak gekopieerd. De CAB was de eerste stoel met een vrijstaande lederstructuur en Bellini liet zich hiervoor inspireren door de huid van de mens en hoe deze om het skelet past. Zijn inspiratie resulteerde in een uniek ontwerp dat ongetwijfeld een eyecatcher zal vormen in vele interieurs.

Het design is opgebouwd uit een stalen frame waar het leder aan wordt gemonteerd nadat er verschillende stappen zijn doorlopen. De gehele bekleding bestaat uit zestien stukken zadelleer. Alle stukken worden individueel gestanst en vervolgens doorloopt ieder stuk nog veertien stappen, opnieuw met de hand. De individuele stukken worden pas aan elkaar genaaid wanneer de buitenste randen zo zijn bijgesneden om een perfecte pasvorm te garanderen. Eenmaal aan elkaar gemonteerd, wordt de lederen hoes bevestigd aan het stalen frame en op zijn plaats gehouden door middel van een ritssluiting. De kruk is voorzien van een handige voetensteun.

Vanwege de verschillende mogelijkheden wat betreft de lederen bekleding heeft MisterDesign één variant geselecteerd die direct verkrijgbaar is. Deze variant is uitgevoerd met leder in de kleur black, heeft een zithoogte van 81 centimeter en een lage rugleuning. Het leder type is op aanvraag verkrijgbaar in diverse andere kleuren en er kan gekozen worden voor een hoge rugleuning of een zithoogte van 68 centimeter. Interesse in een andere kleur van het leder of zithoogte? Neem dan contact op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs.

Cassina CAB 410 Barkruk


✓ Volledig lederen bekleding
✓ Ontwerp uit de jaren 70
✓ Op aanvraag in meer uitvoeringen verkrijgbaar
✓ Gehele bekleding vervaardigd uit zestien stukken zadelleer.

Vragen over de CAB 410 Barkruk van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina CAB 410 Barkruk.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics


Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Mario Bellini
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 48 cm.
Hoogte 101 cm.
Zithoogte 81 cm. / Voetsteun hoogte: 35 cm.

CAB 410 Barkruk

Lage Rug - Zwart Leder

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.274
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit