Cassina Capitol Complex Armchair

By Pierre Jeanneret

Omschrijving

De Cassina Capitol Complex Armchair is een eerbetoon aan Pierre Jeanneret, neef van Charles-Édouard Jeanneret-Gris, internationaal bekend als Le Corbusier. Samen werkten zij aan het Chaidgarh project in India. Gezien de fundamentele rol die Jeanneret speelde in het design van de meubels voor de hoofdstad van de Indiase deelstaten Punjab en Haryana, is het ondanks het ontbreken van documentatie zeer aannemelijk dat Jeanneret deze stoel heeft ontworpen. Met steun van Fondation Le Corbusier en de erfgenamen van Pierre Jeanneret brengt Cassina de Capitol Complex Armchair van Pierre Jeanneret uit.

Het ontwerp is een ontmoeting tussen moderne Europese idealen en de traditionele Indiase geest, en bestaat uit eenvoudige vormen gecombineerd met natuurlijke materialen. De stoel is tevens een van de meest herkenbare designs uit de stad Chandigarh. Het frame, inclusief de poten die in een omgekeerde ‘V’ de armleuningen ondersteunen, is vervaardigd uit massief kwaliteitshout. De stoel is voorzien van een zit- en rugkussen waardoor het comfort verhoogd wordt. Daarnaast zijn ook de armleuningen voorzien van een zacht omhulsel, gestoffeerd met dezelfde stof of leder als het zit- en rugkussen.

De Capitol Complex Armchair is direct verkrijgbaar met een onderstel van zwart gebeitst eiken. De variant is bekleed met Naturale ZZ leder in mooie cognac kleur. Naast deze uitvoering zijn er nog veel meer stofferingen mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs. Naast deze variant is de Capitol Complex Armchair ook uitgebracht in een uitvoering zonder armleuningen en een uitvoering met armleuning maar zonder zit- en rugkussen. Neem hiervoor een kijkje in de productfamilie.

Cassina Capitol Complex Armchair


✓ Eerbetoon aan Pierre Jeanneret
✓ In drie uitvoeringen uitgebracht
✓ Gemaakt van Massief hout en natuurlijke lokale materialen
✓ Ook verkrijgbaar zonder armleuningen

Vragen over de Capitol Complex Armchair van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Capitol Complex Armchair.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics


Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Pierre Jeanneret
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 76 cm.
Breedte 69 cm.
Hoogte 74 cm.
Opties Gestoffeerd
Hoogte arm 61 cm.
Zithoogte 37 cm.

Capitol Complex Armchair

Zwart Eiken - Natural Z leder 13Z360

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.912

Capitol Complex Armchair

Zwart Eiken - Natural Z leder 13Z305

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.912

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit