Cassina En Forme Libre Tafel

By Charlotte Perriand

Omschrijving

De Cassina En Forme Libre Tafel is een modern ontwerp van Charlotte Perriand. Het eerste veelgeprezen en bekende ontwerp van Charlotte Perriand was de ‘Bar sous le Toit’, oftewel bar onder het dak, dat ze had ontworpen voor haar eigen appartement. Later werd het ontwerp tentoongesteld op de Salon d’Automne in 1927 en zo begon de start van haar glansrijke carrière. Het verhaal van de En Forme Libre Tafel geschiedde via een soortgelijke gebeurtenis. Deze keer was het ontwerp oorspronkelijk bedoeld voor het atelier van Charlotte Perriand in Montparnasse, maar is uiteindelijk in 1950 in productie gegaan.

De En Forme Libre Tafel is een designtafel met afgeronde hoeken en asymmetrische lijnen die voor een zacht en organisch lijnenspel zorgen. Het uniek gebogen tafelblad wordt ondersteund door één ovaalvormige poot en twee cilindervormige poten. In 2011 is de En Forme Libre Tafel nogmaals uitgebracht door Cassina en is voorzien van slankere poten ten opzichte van het originele ontwerp. Deze aanpassing is gemaakt om meer ruimte te creëren en plaats te bieden voor acht stoelen rondom de tafel.

De manier waarop de tafel is vervaardigd getuigt de uitzonderlijke timmervaardigheden van het bedrijf ‘Cassina’. Zo is het tafelblad samengesteld uit houten duigen – gebogen houten planken van pijphout – die in elkaar passen waarbij de verbindingen aan de uiteinden zichtbaar zijn. Datgene geeft de tafel een ambachtelijke charme.

Vanwege de vele keuzemogelijkheden heeft MisterDesign één selectie gemaakt van vier uitvoeringen die direct te bestellen zijn. Bent u geïnteresseerd in de andere mogelijkheden? Neem contact op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs.

Cassina En Forme Libre Tafel


✓ Zacht en organisch lijnenspel
✓ Ruimte voor acht stoelen
✓ Uitzonderlijk vakmanschap
✓ Ambachtelijke charme


Vragen over de En Forme Libre Tafel van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina En Forme Libre Tafel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charlotte Perriand
Jaartal 1959
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 236 cm.
Breedte 107 cm.
Hoogte 74 cm.

En Forme Libre Tafel

Blu Notte

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 11.585

En Forme Libre Tafel

Nero

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 11.585

En Forme Libre Tafel

Petrolio

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 11.585

En Forme Libre Tafel

Mahogany Solid Wood

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 15.457

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit