Cassina LC5 Bank

By Le Corbusier

Omschrijving

De Cassina LC5 Bank is een ontwerp van Le Corbusier. Sinds 1965 geeft het Italiaanse Cassina de prachtige LC serie uit, maar het ontwerp zelf stamt al uit 1928. In deze tijd werkte Le Corbusier samen met zijn neef Pierre Jeanneret in een atelier in Parijs. Het grote succes kwam in 1927, toen ze besloten samen te werken met een jonge architecte: Charlotte Perriand. Uit deze vruchtbare samenwerking volgden vele designsuccessen, waaronder de LC5 Bank. In 1934, toen deze voor het eerst werd gepresenteerd, representeerde de bank alles wat nieuw en modern was aan meubelen. Zelfs nu is de bank nog steeds modern te noemen.

Anders dan de LC2 en LC3 heeft de LC5 Bank geen armleuningen. Hierdoor oogt het design luchtig en ontstaan er meer dynamische zitplekken op de bank. Kenmerkend aan de LC serie is het frame dat de losse kussens stevig bij elkaar houdt. Ook dit buisframe heeft bij de LC5 een andere look gekregen. Zo lopen de poten helemaal door en zijn ze licht gebogen, wat bijdraagt aan de luchtige uitstraling van het design. Ieder kussen is gevuld met polyurethaan bestaande uit zes verschillende zones waarin het schuim harder of zachter is. Vervolgens is het schuim afgedekt met een laag veren. Het frame is naast chroom ook verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, lichtblauw, groen, taupe, brui of ivoor.

De LC5 bank kan zowel met stof als met leer bekleed worden. Daarvoor heeft u keuze uit talloze stoffen en leersoorten van Cassina. Online hebben wij drie varianten voor u geselecteerd.

Wilt u liever een andere stoffering of een andere kleur voor het frame? Neem dan contact met op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs.

Cassina LC5 Bank


✓ Onderdeel van LC serie
✓ Modern design
✓ Frame van metaal, in chroom of kleur
✓ Gestoffeerd of met leer

Vragen over de LC5 Bank van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina LC5 Bank.
December Gifts
Ontvang de gehele maand december prachtige design cadeaus bij bestellingen vanaf €75. Afhankelijk van het bestelbedrag heeft u keuze uit verschillende designitems.

Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Le Corbusier
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 78 cm.
Breedte 256 cm.
Hoogte 71 cm.
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 38 cm.

LC5 Bank

Ortigia 13L656 Cactus - Zwart

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 6.993

LC5 Bank

Osaka 13O042 Anta da Zucchero - Bruin

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 7.181

LC5 Bank

LCX Leder 13Y414 Graphite - Zwart

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 8.342
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit