Cassina Traccia Bijzettafel

By Meret Oppenheim

Omschrijving

De Cassina Traccia Bijzettafel is een ontwerp van de Zwitserse kunstenaar Meret Oppenheim. Oppenheim ontwierp dit bijzondere design in 1939 voor de avant-garde galerie van Leo Castelli. Ze noemde de bijzettafel toen de ‘Bird Leg Table’, een duidelijke verwijzing naar het onderstel. In 1971 lanceerde Dino Gavino de ‘L’opera d’arte funzionale’ waarmee hij een nieuwe, surrealistische, benadering van design inluidde. Dit heeft geleid tot de Ultramobile collectie. De ontwerpen uit deze collectie spraken tot de verbeelding en één van deze ontwerpen was de Traccia Bijzettafel. Het bedrijf Simon International produceerde in de jaren 70 een beperkte oplage van het design en Cassina brengt het nu opnieuw uit.

Traccia is het Italiaanse woord voor ‘spoor’ en is een knipoog naar de pootafdrukken op het tafelblad. Door deze afdrukken komt het tafelblad mooi samen met de slanke poten. De Traccia is minimalistisch vormgegeven waardoor de tafel, ondanks de unieke poten, goed in veel interieurstijlen tot zijn recht zal komen. De bijzettafel is vervaardigd uit brons en afgewerkt in geelgoud.

Op aanvraag is de tafel verkrijgbaar in brons met een witgouden afwerking.

Cassina Traccia Bijzettafel


✓ Uniek en speels design
✓ Ontworpen in 1939
✓ Pootafdrukken op het tafelblad
✓ Materiaal: brons met geelgouden afwerking

Vragen over de Traccia Bijzettafel van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Traccia Bijzettafel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics


Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Meret Oppenheim
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 53 cm.
Breedte 68 cm.
Hoogte 65 cm.

Traccia Bijzettafel

Geelgoud

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.946

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit