Cassina Tube d'Avion Tafel

By Le Corbusier

Omschrijving

De Cassina Tube d'Avion Tafel is een ontwerp uit 1928 van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Zijn invloed op de internationale stijl was zo groot dat hij soms ook wel de architect van de 20e eeuw werd genoemd. Hij – geboren als Charles-Édouard Jeanneret-Gris - ontwierp de tafel, net als de andere designs uit de LC serie samen met zijn neef Pierre Jeanneret. Het idee achter de tafel was om een duidelijk onderscheid te maken tussen het blad en het onderstel. Dit creëerde Le Corbusier niet alleen door natuurlijke materialen te combineren met industriële materialen, maar ook door ambacht te combineren met machinale vervaardiging. De tafel heeft een massief, zwart gebeitst eikenhouten blad welke rust op een geëmailleerde stalen basis. De steunstukken aan de bovenzijde van deze stalen basis geven de tafel niet alleen een robuust uiterlijk, maar maken het tevens mogelijk om de tafel 5 centimeter in hoogte aan te passen. Het onderstel van de tafel kan in vijf kleuren verkregen worden: zwart, lichtblauw, grijs, groen, taupe en ivory. Voor het blad heeft u de keuze uit hout, glas (glad of met textuur) en marmer. Voor de marmeren en houten bladen wordt een extra steunpunt aan het onderstel toegevoegd.

Hieronder hebben wij enkele varianten voor u geselecteerd. De tafel met het houten blad is 170 centimeter breed en 75 centimeter diep. Die met het marmeren en het glazen blad zijn 225 centimeter breed bij 85 centimeter diep. De hoogte vanaf de onderkant van het tafelblad tot aan de grond bedraagt 69 centimeter. Heeft u liever een andere combinatie dan getoond? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.

De Tube d'Avion Tafel behoort tot de spraakmakende collectie van Cassina. Cassina beschikt over de rechten van Le Corbusier’s designs, en brengt deze, volledig volgens de originele ontwerpen opnieuw tot leven. De uit Italië afkomstige producent beschikt naast de rechten van Le Corbusier ook over die van niemand minder dan Gerrit Rietveld. De collectie van Cassina bestaat dan ook uit vele beroemde designs.

Tube d'Avion Tafel


✓ Iconisch ontwerp uit 1928
✓ Mix van natuurlijke en industriële materialen
✓ Materialen: marmer, eiken, metaal, glas
✓ Designer: Le Corbusier

Vragen over de Tube d'Avion Tafel van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Tube d'Avion Tafel.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Le Corbusier
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 75 cm.
Breedte 170 cm.
Hoogte 74 cm.
Opties Hoogte verstelbaar

Tube d'Avion Tafel - Zwart

170 cm. - Zwart Eiken

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.265

Tube d'Avion Tafel - Zwart

225 cm. - Helder glas

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.537

Tube d'Avion Tafel - Zwart

225 cm. - Marquina Marmer

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 6.546

Tube d'Avion Tafel - Ivory

225 cm. - Carrara Marmer

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 6.546
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit