Achille Castiglioni

Castiglioni & MisterDesign

MisterDesign organiseert een uniek evenement voor liefhebbers van interieurdesign- en verlichting. Op 14 november komt de dochter van Achille Castiglioni, een van de grote designers die Italië ooit heeft gekend, langs in onze showroom. Giovanna zal een persoonlijke presentatie geven over haar vader en zijn iconische ontwerpen en u kunt erbij zijn!

Over Achille Castiglioni

Achille Castiglioni (1918 – 2002) is vooral bekend van de Arco Vloerlamp en de Parentesi Hanglamp. Hij werkte veel samen met zijn oudere broer Pier Giacomo, tot diens overlijden in 1968. Achille bezat het talent te zien wat anderen niet zagen en om vanuit die observaties steeds weer iets totaal vernieuwends te ontwerpen, vaak met een gezonde scheut humor. Achille’s designs worden gekenmerkt door functionaliteit en ongekende schoonheid.

Over Giovanna Castiglioni

Giovanna (1972) is afgestudeerd als geoloog maar richt zich sinds 2005 volledig op het behoud van haar vaders nalatenschap. Dit doet ze als vicepresident van ‘Fondazione Achille Castiglioni’, een stichting die is opgericht om het werk van Achille te archiveren en om zijn werkplaats in Milaan voor publiek open te houden. Giovanna geeft daarnaast over de hele wereld presentaties om het oeuvre van haar vader de aandacht te geven die het verdient.

Achille and Giovanna Castiglioni

Castiglioni @ MisterDesign

Omringd met Achille’s iconische ontwerpen zal Giovanna in de showroom van MisterDesign breeduit vertellen over haar vader en zijn designs. Daarnaast lanceren we als eerste showroom in Nederland de Bulbo Hanglamp, een oud ontwerp van Achille Castiglioni dat nu door FLOS wordt geherintroduceerd. Het event begint om 19:00 uur. Er zijn drankjes en hapjes en wij zorgen er bovendien voor dat u niet met lege handen naar huis zult gaan!

De inschrijving is gesloten.

Iconische designs van Achille Castiglioni


Achille Castiglioni