Vitra Cone Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Cone Klok is een ontwerp van George Nelson. De tafelklok trekt ondanks zijn compacte omvang meteen de aandacht. Door de retro vormen en kleuren is deze klok perfect voor mensen die geen genoegen nemen met een conventionele klok. Deze tafelklok van George Nelson is ontworpen in de jaren ’50 van de twintigste eeuw. Al die tijd heeft het ontwerp van deze klok zich bewezen, dankzij het feit dat de designtaal typerend is voor een nieuwe stroming ontwerpers die halverwege de vorige eeuw opstond.

In die periode ging het Amerika op economisch vlak voor de boeg. De economie bleef groeien, waardoor consumenten een groot geloof in de vooruitgang ontwikkelden en met hun tijd mee wilden gaan. Omdat iedereen zo modern mogelijk wilde zijn was er een grote vraag naar vernieuwend design. George Nelson speelde hier perfect op in door verschillende meubels en accessoires voor in huis te ontwerpen. Een bekend voorbeeld hiervan is de Ball Clock, die voor die tijd bijna futuristisch was. Maar ook de Cone Klok was echt vernieuwend en is sindsdien een geliefd ontwerp van George Nelson.

Deze klok is onderdeel van de serie Desk Clocks, die bestaat uit vier klokken met het vooruitstrevend design van de jaren ’50. De Cone Clock Klok is 15 centimeter breed, 17 centimeter hoog en 15.5 centimeter diep. De klok is gemaakt van polyurethaan en heeft een hoogwaardig kwartsuurwerk dat draait op een 1.5 volt batterij (meegeleverd).

De Cone Klok maakt deel uit van de collectie Desk Clocks die George Nelson voor Vitra heeft ontworpen. De samenwerking tussen Vitra en George Nelson bleek een schot in de roos, want dankzij de kenmerkende ontwerpen van George Nelson kon hij uitgroeien tot één van de meest iconische ontwerpers van zijn tijd. Ook Vitra profiteerde hiervan, want het meubelmerk heeft zich sinds de jaren ’50 ontwikkeld tot een fabrikant van legendarische producten en bepalend design. Naast George Nelson ging Vitra onder andere samenwerkingen aan met Charles & Ray Eames en Alexander Girard. Ook deze ontwerpers zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot tijdbepalende designers.

Vitra Cone Klok


✓ Tijdloos design uit de jaren ‘50
✓ Hoogwaardig kwartsuurwerk
✓ Batterij inbegrepen (1.5 volt)
✓ Afmeting: b. 15 x h. 17 x d. 15.5 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Cone Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Cone Klok.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
EAN Code 4055737006203
Productnr. 21503401
Materiaal Kunststof
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 15.5 cm.
Breedte 15 cm.
Hoogte 17 cm.

Cone Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 399

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit