Driade Nemo Fauteuil

By Fabio Novembre

Omschrijving

De Driade Nemo Fauteuil is een ontwerp van de Italiaanse architect en ontwerper Fabio Novembre. Novembre gebruikt meubeldesign voor het vertellen van fascinerende verhalen waarin de mens vaak de hoofdrol speelt. Zijn fascinatie voor de mens komt voort uit de gedachte dat deze in staat is om abstract en universeel te worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de oude Griekse kunst, waar de mens als een mythische schoonheid wordt voorgesteld. Dat Novembre zich voor deze fauteuil door de Griekse kunst heeft laten inspireren wordt duidelijk door zowel de naam als vormgeving.

De naam ‘Nemo’ stamt uit een mythisch verhaal van Homerus, dat gaat over de eerste ontmoeting tussen de koning Odysseus en de cyclops Polyphemos. Om te ontsnappen aan een zekere dood verklaart de koning aan de cyclops dat zijn naam 'Nemo' is, Latijns voor ‘niemand'. De naam wordt een masker dat wordt gebruikt om de identiteit van Odysseus te verbergen. Deze naam past perfect bij de Nemo fauteuil, die is opgebouwd uit een gezicht met klassieke trekken. Aan de achterkant is de fauteuil uitgehold zodat deze een bruikbare zitruimte biedt. Als een masker verbergt én onthult de Nemo fauteuil haar gebruiker.

Deze bijzondere fauteuil is gemaakt van rotatie gegoten polyethyleen. De keuze voor deze sterke kunststof maakt dat de Nemo geschikt is om zowel binnen als buiten te worden gebruikt. De fauteuil is verkrijgbaar in een ‘fixed’ en ‘swivel’ uitvoering in verschillende kleuren en metallic afwerkingen. Online zijn er drie ‘fixed’ uitvoeringen direct te bestellen in de kleuren wit (RAL9016), zwart (RAL9011) en rood (Pantone 1797U).

Driade Nemo Fauteuil


✓ Maskerachtige fauteuil waarin de mens de hoofdrol speelt
✓ Verbergt en onthult de inzittende
✓ Verkrijgbaar met ‘fixed’ of ‘swivel’ onderstel
✓ In diverse kleuren leverbaar

Vragen over de Nemo Fauteuil van Driade?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Driade Nemo Fauteuil.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Fabio Novembre
Garantie 2 jaar
Merk Driade
Diepte / Lengte 83 cm.
Breedte 90 cm.
Hoogte 135 cm.
Opties Buiten te gebruiken
Zithoogte 41 cm.

Nemo Fauteuil

Wit

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 1.490

Nemo Fauteuil

Zwart

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 1.490

Nemo Fauteuil

Rood

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 1.490
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit