Vitra Eames Lounge Chair

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Lounge Chair is een ontwerp van de Amerikaanse designiconen Charles en Ray Eames, die gedurende de vorige eeuw een baanbrekende bijdrage leverden aan meubel- en industrieel design. Met name de door hen ontwikkelde techniek om multiplex en glasvezel te vormen tot zitschalen was destijds revolutionair en resulteerde in designs die tot vandaag de dag geproduceerd en geliefd worden. Één van de absolute iconen uit het repertoire van Charles (1907 – 1978) en Ray (1912 – 1988) is de Lounge Chair met ottoman.

De inmiddels wereldberoemde Eames Lounge Chair met ottoman werd in 1956 ontworpen als cadeau voor een bevriend echtpaar van de Eameses. De stoel moest een gevoel van warmte uitstralen, 'als de perfect passende handschoen van een honkballer', en het lichaam ultiem comfort bieden. Een dergelijk design luidde tevens een nieuw tijdperk in voor de Britse clubfauteuil. Niet alleen was de Lounge Chair lichter, eleganter en moderner dan de toch wat plompe traditionele modellen, maar ook comfortabeler. Bij Lounge Chair Ottoman maakt de Lounge Chair compleet.

Uitvoeringen

De Eames Lounge Chair kan in meerdere varianten worden samengesteld naar smaak, waarbij u zelf de houtsoort, stoffering en de kleur van het onderstel kunt kiezen. MisterDesign heeft een selectie gemaakt van vier direct te bestellen varianten:

- Black Edition met een zwart onderstel, zwarte essen zitschaal en zwarte lederen bekleding van Premium Leather
- White Edition met een gepolijst aluminium onderstel, zitschaal in wit gepigmenteerd notenhout en witte lederen bekleding van Premium Leather
- Santos Palisander met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in Santos Palisander en zwarte lederen bekleding van Premium Leather
- Kersen met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in kersen en zwarte lederen bekleding van Premium Leather
- Noten zwart gepigmenteerd met een verchroomd onderstel, zitschaal in zwart gepigmenteerd noten en chocoladebruine lederen bekleding van Premium Leather.

Staat uw favoriet er niet bij? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Vitra Eames Lounge Chair


✓ Het origineel
✓ Naar wens samen te stellen
✓ Absolute designklassieker!

Vragen over de Eames Lounge Chair?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Eames Lounge Chair.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 92
Hoogte 89
Breedte 84
Opties Draaibaar, Gestoffeerd, Met arm
Zithoogte 38

Eames Lounge Chair

Kersen / Zwart Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 5.245

Eames Lounge Chair

White Edition / Wit Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 6.130

Eames Lounge Chair

Black Edition / Zwart Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 6.130

Eames Lounge Chair

Noten / Chocoladebruin Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 6.130

Eames Lounge Chair

Santos Palisander / Zwart Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 6.505

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit