Vitra Eames Salontafel

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Salontafel is ontworpen door Charles en Ray Eames. Een bijzonder exemplaar, want het oorspronkelijke ontwerp stamt al uit 1949. Het beroemde echtpaar ontwierp deze stijlvolle salontafel voor hun legendarische Eames House in Pacific Palisades, in de buurt van Los Angeles. Sindsdien is de salontafel een onmisbaar onderdeel van het historische interieur. De oorspronkelijke variant had een tafelblad dat bedekt was met bladgoud. Naast deze exclusieve tafel ontwierpen Charles en Ray Eames bovendien twee vergelijkbare exemplaren met een marmeren blad.

De huidige uitvoering van de Eames Salontafel is een heruitgave van het oorspronkelijke ontwerp. Het bladgoud is verdwenen, maar het iconische ontwerp en de ingetogen elegantie zijn gebleven. Kenmerkend voor de salontafel is het bijzondere onderstel, een variatie op het houten onderstel van de Eames Plastic Chairs, die vandaag de dag nog steeds ongekend populaire designiconen zijn. De tafel is verkrijgbaar met een vierkant of een rechthoekig blad, gemaakt van MDF. De toplaag van de salontafel bestaat uit geborsteld en in de was gezet Carrera marmer of geolied massief Amerikaans notenhout. Het onderstel is uitgevoerd in massief zwart essenhout.

De vierkante salontafel is 38,5 centimeter hoog en zowel 76 centimeter breed als diep. De rechthoekige salontafel is 39 centimeter hoog, 114 centimeter breed en 76 centimeter diep.

De Eames Salontafel is door Vitra in samenwerking met het Eames Office ontwikkeld. Eames Office is een organisatie die opgericht is door de dochter van Charles Eames, met als doel de erfenis van het beroemde echtpaar veilig te stellen. Een van de aspecten waar de Eames Office zich mee bezighoudt is het opnieuw uitgeven van iconische ontwerpen van Charles en Ray Eames. Dat deze meubels en accessoires door Vitra gemaakt worden ligt voor de hand, want dit Zwitserse merk werkt al vanaf de begindagen met Charles en Ray Eames samen. Uit deze samenwerking vloeiden verschillende bijzondere designklassiekers, die vandaag de dag nog over de hele wereld gebruikt worden. Dankzij hun vernieuwende en tegelijkertijd tijdloze ontwerpen wisten Charles en Ray Eames uit te groeien tot de grootste ontwerpers van de twintigste eeuw. Bovendien hielp het succes van het echtpaar Eames Vitra aan haar reputatie als fabrikant van bijzonder en iconisch design.

Vitra Eames Salontafel


✓ Heruitgave van een iconisch ontwerp uit 1949
✓ Subtiele en verfijnde uitstraling
✓ Keuze uit een blad van marmer, fineer of massief hout
✓ Onderstel gemaakt van massief donker essenhout
✓ Keuze uit een rechthoekige of vierkante uitvoering
✓ Designer: Charles en Ray Eames

Vragen over de Eames Salontafel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Salontafel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Bijlagen Productinformatie

Eames Salontafel - Vierkant

Carrera Marmer

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 2.230

Eames Salontafel - Rechthoekig

Carrera Marmer

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 2.560

Eames Salontafel - Vierkant

Notenhout

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 2.570

Eames Salontafel - Rechthoekig

Notenhout

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 3.130

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit