Ethnicraft Kabul Object

By Carlo Massoud

Omschrijving

Het Kabul Object is een ontwerp uit de Objects collectie van Ethnicraft en behoort tot de Cities serie, een serie micro architecturen van ontwerper Carlo Massoud. De ontwerper staat erom bekend zijn publiek vaak uit te dagen om hun kennis van zijn onderwerp in twijfel te trekken. Zo valt er ongelooflijk veel te ontdekken bij de Cities serie. Deze serie is voortgekomen uit de wereldreizen van Massoud; elk stuk is een herinterpretatie van een wereldwijd monument met een belangrijke historische, architecturale of culturele betekenis. Hoewel de mini monumenten redelijk geabstraheerd zijn, is de inspiratiebron vrij makkelijk te herkennen.

Het object met de naam Kabul is geïnspireerd op de Citadel van Herat, de op drie na grootste stad van Afghanistan. De beroemde stad werd al in de zesde eeuw voor Christus gesticht en vergaarde beroemdheid toen Alexander de Grote er in 330 jaar voor Christus met zijn leger in Afghanistan arriveerde, en na zijn verovering van de stad Aracoana nabij een fort bouwde. Daarnaast profiteerde de stad van zijn ligging op een kruispunt van historische handelsroutes zoals de zijderoute, waardoor Herat nog meer bekendheid vergaarde. De stad is vele keren heropgebouwd, maar heeft nog altijd de kenmerkende hoge torens en dikke muren, welke Massoud heeft gebruikt als inspiratie voor een object uit de Cities serie. De rijke historie van de Citadel van Herat kon niet uitblijven in een collectie van wereldwijde monumenten.

Dit ontwerp wordt met de hand gemaakt van massief ‘espresso’ getint mahoniehout en afgewerkt met een vernislaag. Alle objecten uit de Cities serie worden tevens gemerkt met de naam van de ontwerper. Vanwege het handgemaakte karakter kan ieder exemplaar enigszins variëren. Ontdek alle andere micro monumenten uit de Cities serie in de productfamilie.

Ethnicraft Kabul Object


✓ Micro herinterpretatie van de Citadel van Herat in Afghanistan
✓ Een design met een geschiedenis
✓ Handgemaakt van mahoniehout
✓ Onderdeel van de Cities serie van Carlo Massoud

Vragen over het Kabul Object van Ethnicraft?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over het Ethnicraft Kabul Object.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
EAN Code 5404023613653
Productnr. 29623
Materiaal Hout
Designer Carlo Massoud
Jaartal 2021
Garantie 2 jaar
Merk Ethnicraft
Diepte / Lengte 7 cm.
Breedte 16 cm.
Hoogte 12 cm.

Kabul Object

Levertijd: 8 - 9 weken
€ 68

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit