Ethnicraft Moscow Object

By Carlo Massoud

Omschrijving

Het Moscow Object is een ontwerp uit de Objects collectie van Ethnicraft en behoort tot de Cities serie, een serie micro architecturen van ontwerper Carlo Massoud. De ontwerper staat erom bekend zijn publiek vaak uit te dagen om hun kennis van zijn onderwerp in twijfel te trekken. Zo valt er ongelooflijk veel te ontdekken bij de Cities serie. Deze serie is voortgekomen uit de wereldreizen van Massoud; elk stuk is een herinterpretatie van een wereldwijd monument met een belangrijke historische, architecturale of culturele betekenis. Hoewel de mini monumenten redelijk geabstraheerd zijn, is de inspiratiebron vrij makkelijk te herkennen.

Het object met de naam Moscow is geïnspireerd door Lenin’s Mausoleum, ook wel bekend als het Graf van Lenin, gesitueerd op het rode plein in Moskou. Het monument bevat het gebalsemde lichaam van Vladimir Lenin; een Russische revolutionair, eerste premier van de Sovjet-Unie en naamgever van de marxistische stroming Leninisme. Het mausoleum is een klassiek voorbeeld van de Sovjet-architectuur; een eenvoudig ontwerp bestaande uit donkerrood graniet en zwart labradoriet. Massoud heeft de wereldberoemde toeristische trekpleister vertaald naar een object met twee trappen met in een midden een lagere verdieping.

Dit ontwerp wordt met de hand gemaakt van massief ‘espresso’ getint mahoniehout en afgewerkt met een vernislaag. Alle objecten uit de Cities serie worden tevens gemerkt met de naam van de ontwerper. Vanwege het handgemaakte karakter kan ieder exemplaar enigszins variëren. Ontdek alle andere micro monumenten uit de Cities serie in de productfamilie.

Ethnicraft Moscow Object


✓ Micro herinterpretatie van Lenin’s Mausoleum
✓ Een design met een geschiedenis
✓ Handgemaakt van mahoniehout
✓ Onderdeel van de Cities serie van Carlo Massoud

Vragen over het Moscow Object van Ethnicraft?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over het Ethnicraft Moscow Object.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
EAN Code 5404023613677
Productnr. 29625
Materiaal Hout
Designer Carlo Massoud
Jaartal 2021
Garantie 2 jaar
Merk Ethnicraft
Diepte / Lengte 10 cm.
Breedte 30 cm.
Hoogte 10 cm.

Moscow Object

Levertijd: 8 - 9 weken
€ 99

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit