Vitra ETR Salontafel

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra ETR Salontafel is een ontwerp van Charles & Ray Eames. De tafel, die het echtpaar Eames in 1951 ontwierp, heeft zijn naam te danken aan zijn ovale vorm en onderstel van staaldraden. ETR is een afkorting van ‘Elliptical (E) Table (T) on a Rod (R) base’. De ETR Salontafel is een opvolging van de LTR tafel die een jaar eerder uitgebracht was. Net zoals de LTR heeft de ETR Salontafel een laag onderstel. Al snel kreeg de tafel de bijnaam ‘Surfboard Table’, omdat de grote elliptische vorm die laag aan de grond staat doet denken aan een surfplank.

Begin jaren ’50 ontstond een behoefte aan meubels die niet van hout gemaakt waren of die eruit zagen alsof ze niet van hout waren. Zo is ook de ETR Salontafel gemaakt van multiplex, maar heeft het meubel toch geen houten uiterlijk door de harde gelamineerde bovenplaat. Van origine was het blad alleen in het zwart beschikbaar. Tegenwoordig is er ook een witte uitvoering verkrijgbaar. Het onderstel van de ETR Salontafel bestaat uit twee lage constructies van gebogen staaldraden die aan elkaar gelast zijn met een verchroomde afwerking.

De ETR Salontafel heeft een lengte van 226,7 centimeter, een diepte van 74,6 centimeter en een hoogte van 25,5 centimeter.

Vitra ETR Salontafel


✓ Ontwerp uit 1951
✓ Laag onderstel van staaldraden
✓ Lang tafelblad van multiplex met harde gelamineerde bovenplaat
✓ Wordt ook wel ‘Surfboard Table’ genoemd

Vragen over de ETR Salontafel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra ETR Salontafel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Merk Vitra
Diepte / Lengte 75 cm
Breedte 227 cm
Hoogte 26 cm

ETR Salontafel - Zwart

Levertijd: Vandaag besteld, begin juni in huis
€ 2.235

ETR Salontafel - Wit

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 2.235

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit