Spectrum Fauteuil voor Metz & Co

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Spectrum Fauteuil voor Metz & Co is in 1942 door Gerrit Rietveld ontworpen voor, zoals de naam al doet vermoeden, het Amsterdamse warenhuis Metz & Co. Destijds was Nederland bezet door de Duitsers, die een Kulturkamer hadden ingesteld. Gerrit Rietveld weigerde om zich bij dit instituut aan te sluiten, waardoor deze prachtige fauteuil - helaas - niet in productie werd genomen. Maar gelukkig heeft Spectrum 75 jaar later alsnog de originele tekeningen tot leven laten komen, zodat het ontwerp definitief niet verloren is gegaan.

Het zou namelijk zonde zijn als niemand van deze historische fauteuil zou kunnen genieten. Zo heeft de fauteuil een opvallende ronde zitting, die afwijkt van het strakke lijnenspel dat we van Rietveld gewend zijn. Die kenmerkende lijnen zijn overigens wel terug te zien in het massief houten frame, dat bestaat uit slanke latten die middels zwaluwstaartverbindingen met elkaar verbonden zijn. De zitting is gemaakt van kunststof schuim en voorzien van een bekleding aan zowel de voor- als de achterkant. Het leuke hieraan is dat zowel de voorkant als de achterkant op een andere manier te stofferen zijn, wat de bijzondere uitstraling van deze fauteuil versterkt.

Het houten frame is gemaakt van massief eikenhout of massief Amerikaans notenhout, voorzien van een matte laklaag. De top (de voorkant van de zitschaal) kan bekleed worden met drie verschillende stoffen van Kvadrat (Divina, Divina MD, Divina Melange) en Ohmann Leer uit de Misto collectie. De romp van de stoel (de achterkant van de zitschaal) kan worden bekleed met de stof Remix of Canvas, beide van Kvadrat. Voor alle stofferingen heeft u de keuze uit een breed palet aan kleuren. De Fauteuil voor Metz & Co heeft een zithoogte van 43 centimeter, is 74 centimeter hoog, 58 centimeter breed en 84 centimeter diep.

De Fauteuil voor Metz & Co maakt deel uit van de RIETVELD ORIGINALS collectie van Spectrum. Deze collectie bevat de meest iconische en bekende ontwerpen van één van Nederlands grootste ontwerpers. Dat Spectrum deze collectie in beheer heeft is niet zo vreemd, want Gerrit Rietveld was al sinds de oprichting van het merk in 1941 bij Spectrum betrokken. Naast het werk van Rietveld fabriceert Spectrum bovendien het werk van verschillende andere topontwerpers, zoals Benno Premsela en Constant Nieuwenhuys. Gerrit Rietveld stond bekend om zijn voorkeur voor strakke verticale en horizontale lijnen. Tevens werkte hij veel met primaire kleuren (geel, rood, blauw). Rietveld liet zich namelijk erg inspireren door De Stijl, een tijdschrift en kunststroming waar deze manier van vormgeven uit voortkwam. Die inspiratie resulteerde in een bijzonder portfolio, waar designliefhebbers vandaag de dag dankzij de collectie van Spectrum nog van kunnen genieten.

Spectrum Fauteuil voor Metz & Co


✓ Prachtige designklassieker uit 1942
✓ Keuze uit stoffen of leren bekleding
✓ Frame van massief eikenhout of Amerikaans notenhout
✓ Zithoogte: 43 cm.
✓ Afmeting: b. 58 x h. 74 x d. 84 cm.
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Fauteuil voor Metz & Co van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Fauteuil voor Metz & Co.
Kastenactie
Ontvang tot en met 31 mei een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1000.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 84 cm.
Breedte 58 cm.
Hoogte 74 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 59 cm.
Zithoogte 43 cm.

Metz & Co

Vanafprijs

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 2.289

Limited Edition Metz & Co Fauteuil

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 2.996

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit