House of Finn Juhl 45 Fauteuil

By Finn Juhl

Omschrijving

De House of Finn Juhl 45 Fauteuil is een ontwerp van Finn Juhl. Zoals de naam doet vermoeden is de stoel in 1945 ontworpen. Bijna 60 jaar later, in 2003, wordt het ontwerp door The House of Finn Juhl opnieuw op de markt gebracht.

De 45 Fauteuil mag gerust een meesterwerk genoemd worden. Toen deze werd gepresenteerd tijdens een meubelmakers expositie in Kopenhagen, noemde de Japanse professor en designexpert Mr. Noritsugu Oda de stoel al ‘de moeder van alle moderne stoelen’. Het was een van de eerste ontwerpen die brak met de toenmalige designtraditie waarbij de zitting het frame moet verhullen. Bij de 45 Fauteuil zijn de zitelementen juist bevrijd van het frame dat deze elementen ondersteunt.

De ruimte tussen het houten frame en de zitting die hierdoor ontstaat, maakt het ontwerp licht en open. Gecombineerd met de organische vormen en sublieme details geeft dit een nieuw soort unieke schoonheid. Met het hoge comfort heeft de 45 Chair een hoge aantrekkingskracht voor al uw zintuigen.

De 45 Fauteuil is verkrijgbaar met een eiken- of walnoothouten frame. De zitting kan bekleed worden met verschillende soorten stofferingen of ledersoorten. Bij MisterDesign is een variant in walnoot en met zwart Elegance leder direct te bestellen. Liever een andere variant? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel en bespreek de mogelijkheden met onze interieuradviseurs. Zij helpen u graag verder!

Finn Juhl 45 Fauteuil


✓ Innovatief ontwerp
✓ Tijdloos design uit 1945
✓ ‘Moeder van alle modern stoelen’
✓ Verfijnde, organische vormgeving

Vragen over de 45 Fauteuil van Finn Juhl?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Finn Juhl 45 Fauteuil.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Finn Juhl
Jaartal 1945
Garantie 2 jaar
Merk House of Finn Juhl
Diepte / Lengte 73 cm.
Breedte 66.5 cm.
Hoogte 88 cm.
Zithoogte 42 cm.

45 Fauteuil - Walnoot

Zwart Elegance Leder

Levertijd: 16 - 17 weken
€ 11.150

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit