Foscarini Caiigo Hanglamp

By Marco Zito

Omschrijving

De Foscarini Caiigo Hanglamp is een ontwerp van Marco Zito. Caiigo is Venetiaans dialect voor het woord ‘mist’ en dit is dan ook waar de designer zich door heeft laten inspireren om tot het ontwerp van deze hanglamp te komen. Mist die oprijst uit de smalle wateren, de ijle lucht die de Venetiaanse vissers bij zonsopgang verwelkomt; dit beeld is met deze lamp prachtig vertaald naar een stijlvol ontwerp. Het haast magische schaduwachtige effect van de overgang van donker naar licht dankt de lamp aan haar materiaal en de vakkundige bewerking ervan. De Caiigo Hanglamp is vervaardigd uit hoogwaardig Muranoglas dat volgens een complex glaswerkproces is bewerkt. Het is aan de meesterglasblazer om precies de juiste overgang tussen het wit en donker te bewerkstelligen. Iedere lamp is door dit handwerk dan ook uniek. De lamp is afgewerkt met een aluminium frame waarin de verlichtingstechnologie en de fitting voor de lichtbron zijn verwerkt.

Caiigo is 29 centimeter hoog en heeft een diameter van 24.5 centimeter. De lamp is voorzien van een GU10 fitting voor LED Retrofit 8 Watt PAR 16. De lamp is dimbaar via een wantdimmer, mits u gebruik maakt van een dimbare LED-lichtbron. De lichtbron is niet inbegrepen. Kies bovendien voor een kabel van 340 centimeter of van maar liefst 10 meter.

De Caiigo Hanglamp behoort tot de collectie van Foscarini en is ontworpen door Marco Zito. Een perfecte match want zowel de designer als het gelouterde verlichtingsmerk hebben hun wortels in Venetië liggen, waar zij ook nog altijd zitten gevestigd. De Caiigo Hanglamp werd in 2016 aan de collectie van Foscarini toegevoegd.

Foscarini Caiigo Hanglamp


✓ Vervaardigd uit Muranoglas
✓ Geïnspireerd op mist in Venetië
✓ Stroomkabel van 340 of 1000 centimeter
✓ Designer: Marco Zito
✓ Afmeting: Ø24.5 x h. 29 cm.

Vragen over de Caiigo Hanglamp van Foscarini?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Foscarini Caiigo Hanglamp.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Marco Zito
Merk Foscarini
Hoogte 29 cm.
Diameter 24.5 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar, LED
Kabel Lengte 340 / 1000 cm.
Soort lichtbron 1 x GU10 LED Retrofit 8W PAR 16
Bijlagen Productinformatie

Caiigo Hanglamp

Kabel 340 cm.

Levertijd: 1 - 2 weken
€ 515

Caiigo Hanglamp

Kabel 1000 cm.

Levertijd: 10 weken
€ 594

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit