Kartell FPE Stoel

By Ron Arad

Omschrijving

De Kartell FPE Stoel is een ontwerp van Ron Arad . De 'Fantastic Plastic Elastic' is de naam die verborgen zit achter de initialen van deze stoel. Het design wordt gekenmerkt door een formele, zachte, golvende, originele en verleidelijke vormgeving. De FPE is fantastisch omdat hij ontstaan is met behulp van een exclusieve technologie. Deze technologie maakt het mogelijk een sterke, maar elastische structuur te creëren die ontstaat uit één gebogen kunststof plaat. Het geheel ‘zitgedeelte-rugleuning’ is ingewerkt in de dragende aluminium structuur, die de stoel zowel kenmerken van weerbaarheid en flexibiliteit als van lichtheid en handigheid geeft. De stoel wordt afgewerkt in een mooie witte kleur en is gemakkelijk te stapelen, tot wel 4 stuks. FPE geeft karakter aan alle ruimten, zowel thuis als op het werk of in de horeca. De afmetingen van de stoel bedragen 50 centimeter in breedte, 78 centimeter in hoogte en 56.5 centimeter in diepte. De stoel heeft een zithoogte van 46 centimeter.

De FPE Stoel behoort tot de collectie van Kartell. Ron Arad is de bedenker achter de 'Fantastic Plastic Elastic' Stoel. Eigen designbureau ‘One Off Ltd.’ in Londen, gestudeerd aan de kunstacademie in Jeruzalem en aan de Architectural Accociation in Londen en professor aan het Royal College of Art eveneens in Londen. Kortom: Arad is erg succesvol. Ook verschillende designlabels, zoals Vitra en Kartell, hebben dit opgemerkt. De FPE Chair behoort tot de waanzinnige collectie van het succesvolle designlabel Kartell. Met maar liefst negen (!) gewonnen Compasso d’Oro’s – een zeer belangrijke designprijs – is Kartell een zeer vooraanstaand bedrijf.

Kartell FPE Stoel


✓ Unieke productie en vormgeving
✓ Geschikt voor gebruik binnen én buiten!
✓ Stapelbaar tot maximaal 4 stuks
✓ Materiaal: gekleurd polypropyleen en gelakt aluminium
✓ Gewicht: 3750 g.
✓ Zithoogte: 46 cm.
✓ Afmetingen: b. 50 x h. 78 x d. 56.5 cm.
✓ Designer: Ron Arad

Vragen over de FPE Stoel van Kartell?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Kartell FPE Stoel.

Gratis december cadeau bij uw bestelling?
Bestel voor minimaal €75 en ontvang 3 edities Scandinavian Living. Bestel voor minimaal €250 en ontvang een Vitra toolbox cadeau!

Lees meer over de actie
Kenmerken
EAN Code 8058967088922
Productnr. 080091Z
Materiaal Kunststof
Designer Ron Arad
Garantie 2 jaar
Merk Kartell
Diepte / Lengte 56.5 cm.
Hoogte 78 cm.
Breedte 50 cm.
Opties Buiten te gebruiken, Stapelbaar
Zithoogte 46 cm.

FPE Stoel

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 247

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit