Fritz Hansen Ant Stoel DECO Print

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Ant Stoel DECO Print is ontworpen door Arne Jacobsen en voorzien van een uniek design door Krista Rosenkilde. De Ant chair uit 1952, ook wel Mier stoel genoemd, is Jacobsen’s eerste ontwerp voor Fritz Hansen. Zijn naam heeft hij te danken aan de silhouet van een mier, die duidelijk te herkennen is in het ontwerp. Oorspronkelijk werd de stoel ontworpen voor een Deens farmaceutisch bedrijf, dat voor hun kantine lichte, stapelbare stoelen zocht. Daarom werd de eerste uitvoering, toen nog standaard met drie poten, gemaakt met een plastic onderstel. Inmiddels zijn de poten van verchroomd metalen buizen en heeft u zowel de keuze uit drie als vier poten. De vooruitstrevende kuip bestaat uit één gebogen stuk gelamineerd hout dat dankzij zijn ronde, vriendelijke vorm geschikt is voor verschillende doeleinden en omgevingen. De stoel blinkt uit in kwaliteit en comfort en was het begin van een succesvol decennium voor Arne Jacobsen bij Fritz Hansen, waarin meerdere klassiekers volgden.

In 2020 werd de Ant stoel voor het eerst van een print voorzien, in de vorm van deze DECO varianten. Verkrijgbaar in drie kleuren, en met een gepoedercoat onderstel dat matcht met de kleur van de schaal.

Fritz Hansen Ant Stoel DECO Print


✓ Design uit de jaren '50
✓ Unieke DECO print
✓ Poten met poedercoating

Vragen over de Ant Stoel DECO Print van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Ant Stoel DECO Print.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1952
Garantie 2 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 48
Breedte 52
Hoogte 81
Opties Stapelbaar
Zithoogte 46

Ant Stoel - Silhouette Grey

4 poten

Levertijd: 4 - 5 weken
€ 419

Ant Stoel - Silhouette Yellow

4 poten

Levertijd: 4 - 5 weken
€ 419

Ant Stoel - Silhouette Orange

4 poten

Levertijd: 4 - 5 weken
€ 419

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit