Fritz Hansen Ant Stoel Gekleurd Essen

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Ant Stoel Gekleurd Essen is ontworpen door Arne Jacobsen. De Ant chair uit 1952, ook wel Mier stoel genoemd, is Jacobsen’s eerste ontwerp voor Fritz Hansen. Zijn naam heeft hij te danken aan de silhouet van een mier, die duidelijk te herkennen is in het ontwerp. Oorspronkelijk werd de stoel ontworpen voor een Deens farmaceutisch bedrijf, dat voor hun kantine lichte, stapelbare stoelen zocht. Daarom werd de eerste uitvoering, toen nog standaard met drie poten, gemaakt met een plastic onderstel. Inmiddels zijn de poten van verchroomd metalen buizen en heeft u zowel de keuze uit drie als vier poten. De vooruitstrevende kuip bestaat uit één gebogen stuk gelamineerd hout dat dankzij zijn ronde, vriendelijke vorm geschikt is voor verschillende doeleinden en omgevingen. De stoel blinkt uit in kwaliteit en comfort en was het begin van een succesvol decennium voor Arne Jacobsen bij Fritz Hansen, waarin meerdere klassiekers volgden.

In deze gekleurde essenhouten variant van de Ant stoel is de houtnerf duidelijk zichtbaar. Hij is verkrijgbaar in het wit en zwart. De vierpotige stoel is 52 centimeter breed, 81 centimeter hoog, 48 centimeter diep en heeft een zithoogte van 46 centimeter. De stoel met drie poten is 52 centimeter breed, 77 centimeter hoog, 51 centimeter diep en heeft een zithoogte van 44 centimeter.

De Ant Stoelen met 4 poten hebben een quick shipment levertijd. Deze zullen in slechts drie weken bij u thuis worden bezorgd.

De Ant Stoel is er ook in naturel fineer versie en een gelakte versie waarin de houtnerf niet zichtbaar is.

De Ant Stoel Gekleurd Essen, ontworpen door Arne Jacobsen, is onderdeel van de collectie van Fritz Hansen. In de eerste decennia na de oprichting in 1872 wordt direct duidelijk dat het Deense Fritz Hansen een succesvol bedrijf is dat geroemd wordt om zijn kwaliteit. In het midden van de 20e eeuw groeit het succes verder wanneer er samenwerkingen met grote designers aan worden gegaan. Eén van hen is Arne Jacobsen, die gedurende zijn leven een stempel heeft gedruk op het Deense landschap van design en architectuur.

Fritz Hansen Ant Stoel Gekleurd Essen


✓ Met zichtbare houtnerf
✓ Verkrijgbaar in 2 kleuren
✓ Met 3 of 4 verchroomde stalen poten
✓ Afmeting 3 poten: b. 52 x h. 77 x d. 51 cm. (zh: 44 cm.)
✓ Afmeting 4 poten: b. 52 x h. 81 x d. 48 cm. (zh: 46 cm.)
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Ant Stoel Gekleurd Essen van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Ant Stoel Gekleurd Essen.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 51 / 48 cm.
Hoogte 77 / 81 cm.
Breedte 52 cm.
Zithoogte 44/46 cm.

Ant Stoel - Wit

3 poten

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 370

Ant Stoel - Zwart

3 poten

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 370

Ant Stoel - Wit

4 poten

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 404

Ant Stoel - Zwart

4 poten

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 404

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit