Fritz Hansen Ant Stoel Gelakt

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Ant Stoel Gelakt is ontworpen door Arne Jacobsen. Aan het begin van de jaren ’50 werd de Ant Stoel, ook wel de Mier Stoel, geïntroduceerd door Fritz Hansen. Na dit eerste ontwerp van Arne Jacobsen zouden in dat decennium nog velen successen van zijn hand volgen. De stoel is vernoemd naar de silhouet van de stoel, die doet denken aan een mier. De lichte stapelbare stoel werd gemaakt voor een Deens farmaceutisch bedrijf, toen nog met drie poten van plastic. Het plastic is inmiddels vervangen voor een verchroomd onderstel, zowel verkrijgbaar in drie als vier poten. De vooruitstrevende kuip bestaat uit één stuk gelamineerd hout dat in stoom wordt gebogen. Deze voorloper van de vlinderstoel blinkt uit in comfort en kwaliteit en is dankzij de ronde, vriendelijke vorm geschikt voor uiteenlopende omgevingen.

Deze gelakte variant van de Ant stoel is verkrijgbaar in twaalf kleuren: wit, nine grijs, zwart, chocolademelk bruin, egyptisch geel, chevalier oranje, evren paars, altstad roze, opium rood, trieste blauw, ai blauw en hüzün groen. De houtnerf is niet zichtbaar. De vierpotige stoel is 52 centimeter breed, 81 centimeter hoog, 48 centimeter diep en heeft een zithoogte van 46 centimeter. De stoel met drie poten is 52 centimeter breed, 77 centimeter hoog, 51 centimeter diep en heeft een zithoogte van 44 centimeter.

De Ant Stoel is er ook in naturel fineer versie en een gekleurde versie waarin de houtnerf zichtbaar is.

De Ant Stoel Gelakt is onderdeel van de collectie van Fritz Hansen. In de eerste decennia na de oprichting in 1872 wordt direct duidelijk dat het Deense Fritz Hansen een succesvol bedrijf is dat geroemd wordt om zijn kwaliteit. De vooruitstrevende zoon van Fritz, Christian E. Hansen, experimenteert met het buigen van hout. In de jaren ’30 heeft hij die techniek zo onder de knie dat het een handelsmerk wordt: meubelen uit gelamineerd hout. Samenwerkingen met grote ontwerpers als Hans J. Wegner en Arne Jacobsen vergroten het succes in het vervolg van de 20e eeuw.

Fritz Hansen Ant Stoel Gelakt


✓ Zonder zichtbare houtnerf
✓ Gelakt in 12 kleuren
✓ Met 3 of 4 verchroomde stalen poten
✓ Afmeting 3 poten: b. 52 x h. 77 x d. 51 cm. (zh: 44 cm.)
✓ Afmeting: b. 52 x h. 81 x d. 48 cm. (zh: 46 cm.)
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Ant Stoel Gelakt van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Ant Stoel Gelakt.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Zithoogte 44/46 cm.

* Verplichte velden

Ant Stoel Gelakt

Levertijd: 3 - 4 weken
€ 526

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit