Fritz Hansen Circular Salontafel

By Piet Hein & Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Circular Salontafel is ontworpen door Piet Hein & Arne Jacobsen. De prachtige ronde vorm van de salontafel is een aanwinst voor elk interieur. De salontafel is namelijk schitterend om te zien, wat overigens niet alleen te danken is aan de vorm. Ook het materiaalgebruik draagt bij aan de uitstraling van de tafel. Hierdoor is de Circular Salontafel heel tijdloos, maar tegelijkertijd ook een tikkeltje retro. Niet vreemd natuurlijk voor een salontafel die ontworpen is in 1968.

De Circular Salontafel is verkrijgbaar met een diameter van 75 centimeter (model A222) of 90 centimeter (model A223). De hoogte van beide uitvoeringen is 47 centimeter. U heeft niet alleen keuze uit het formaat, maar ook uit verschillende afwerkingsmogelijkheden. Het tafelblad kan gelamineerd worden in prachtige kleuren. Ook is het tafelblad leverbaar in walnotenfineer. De rand om het blad is bij de gelamineerde uitvoering van aluminium en bij de walnoten uitvoering gemaakt van fineer. Het frame van de tafel is gemaakt van gepolijst aluminium met een stalen verchroomde voetstuk.

De Circular Salontafel wordt gemaakt door Fritz Hansen. Dit Deense merk heeft roots die teruggaan tot 1872. In haar lange geschiedenis heeft het merk talloze schitterende meubels geproduceerd die aan de basis van de Deense designtraditie staan. Hoogtepunt hiervan was de samenwerking met Arne Jacobsen, wiens ontwerpen uitgegroeid zijn tot designiconen met wereldfaam. Naast bijzondere stoelen maakte hij in samenwerking met Piet Hein en Bruno Mathsson ook enkele tafels. De rol van Piet Hein hierin is best bijzonder, want hij was helemaal geen ontwerper, maar filosoof, dichter en wiskundige. Wel had hij het verkeersknooppunt Sergels Torg in het hart van Stockholm ontworpen. Na aanleiding van dit ontwerp maakte Piet Hein samen met Arne Jacobsen en Bruno Mathsson de Super-Elliptical Tafel voor Fritz Hansen.

Fritz Hansen Circular Salontafel


✓ Deense designklassieker uit de jaren ‘60
✓ Gepolijst aluminium onderstel
✓ Blad van laminaat of fineer in verschillende kleuren
✓ Keuze uit twee formaten
✓ Afmeting: Ø 75/90 x h. 47 cm.
✓ Designer: Piet Hein & Arne Jacobsen

Vragen over de Circular Salontafel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Circular Salontafel.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Piet Hein & Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Hoogte 47 cm.
Diameter 75/90 cm.

Circular Salontafel

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 1.159

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit