Fritz Hansen Dot Kruk

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Dot Kruk is ontworpen door Arne Jacobsen. Aan het begin van de jaren ’50 was Arne Jacobsen veel te vinden in de fabriek van Fritz Hansen, waar hij werkte aan de iconische Ant Chair. Tegelijkertijd realiseerde hij de Dot Kruk, welke in 1954 op de markt verscheen. In eerste instantie had deze net als de Ant Stoel drie poten, maar in 1970 werd hier een vierde aan toegevoegd. Sinds 2016 behoort de kruk tot de Objects collectie van Fritz Hansen. Het eenvoudige design van de kruk is gecombineerd met een luxe uitvoering in twee verschillende varianten: een walnootfineer zitting met een chromen onderstel en een zitting bekleed met Elegance leer. Dot heeft een diameter van 34 centimeter en is 44 centimeter hoog.

De Dot Kruk is onderdeel van de collectie van Fritz Hansen. Dit Deense merk kent een lange geschiedenis, die teruggaat naar het jaar 1877. Het familiebedrijf blonk direct uit in uitermate goede kwaliteit. Door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Arne Jacobsen en Hans J. Wegener, verwierf het bedrijf een iconische status. De jaren ’50 van de vorige eeuw waren weggelegd voor Arne Jacobsen, die in dit decennium enorm succesvolle designs ontwierp voor Fritz Hansen, zoals de Series 7 Vlinderstoel, de Egg Fauteuil en Swan Fauteuil.

Fritz Hansen Dot Kruk


✓ Zitting van houtfineer
✓ Optioneel bekleed met leer
✓ Verchroomd onderstel
✓ Afmeting: Ø 34 x h. 44 cm.
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Dot Kruk van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Dot Kruk.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1954
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Hoogte 44 cm.
Diameter 34 cm.

Dot Kruk

Elegance Leer Walnoot

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 275

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit