Fritz Hansen Drop Chair

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Drop Chair werd door Arne Jacobsen exclusief ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, samen met de Swan Chair en de Egg Chair Fauteuils. Maar in tegenstelling tot de andere twee stoelen werd de Drop Chair nooit door Fritz Hansen in productie genomen. Gelukkig veranderde dat in 2014, toen het merk besloot dat het iconische ontwerp niet mocht ontbreken in de collectie. Een geweldige beslissing, want sinds de lancering zijn er al meer dan 25.000 exemplaren van de vrolijke stoel verkocht. De naam van de stoel is, zoals we dat van Arne Jacobsen gewend zijn – een duidelijke verwijzing naar het design van de stoel. De vormgeving was in 1958 bijzonder revolutionair, want het was nog niet eerder gelukt om stoel met een dergelijke vorm te produceren. Maar doordat Fritz Hansen de zitting maakte van stevig schuim en deze vervolgens bekleedde met stof of leer was een ‘ronde’ stoel ineens wel mogelijk.

In het SAS Royal Hotel in Kopenhagen was de Drop Stoel alleen gestoffeerd te vinden. Fritz Hansen besloot echter bij de herintroductie om een variant met een plastic kuip te presenteren, die goed past bij een eigentijds interieur. De plastic kuip is leverbaar in meerdere prachtige kleuren. U kunt kiezen voor poten met een poedercoating in dezelfde kleur als de plastic kuip of voor verchroomde poten. De Drop heeft een zithoogte van 46 centimeter en is 88.5 centimeter hoog, 45.5 centimeter breed en 54.5 centimeter diep.

De originele, gestoffeerde uitvoering van de Drop Chair is nog steeds verkrijgbaar, maar vanwege de talloze mogelijkheden niet direct bestelbaar. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, of kom naar onze winkel en bespreek de mogelijkheden met de interieuradviseurs.

De Drop Chair wordt sinds 2014 weer gefabriceerd door het Deense merk Fritz Hansen. Het merk heeft een lange geschiedenis die begon in 1872 en gekenmerkt wordt door vele hoogtepunten. Met name de samenwerking met Arne Jacobsen betekende het begin van een bloeiperiode, die tot op de dag van vandaag doorgaat. In 1934 ging Arne Jacobsen voor Fritz Hansen aan de slag en in 1952 lanceerde het merk de Ant Stoel, die onmiddellijk een groot succes bleek. Kort daarop volgde de Series 7 Vlinderstoel, wat tot op de dag van vandaag de beste verkochte stoel van Fritz Hansen ooit is. Arne Jacobsen werkte volgens een functionalistische visie, wat inhoudt dat de functie van zijn ontwerpen de vorm bepaalt. Mede hierdoor hebben zijn meubels een hele minimalistische designtaal - ontdaan van alle opsmuk – die ook vandaag de dag nog enorm geliefd is.

Fritz Hansen Drop Chair


✓ Geweldige designklassieker uit 1958
✓ Ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ Levertijd van 3 weken dankzij quick shipment
✓ Keuze uit zes stijlvolle kleuren
✓ Verchroomd of gepoedercoat frame
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Drop Chair van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Drop Chair.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1958
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 54.5 cm.
Breedte 45.5 cm.
Hoogte 88.5 cm.
Zithoogte 46 cm.

Drop Chair Chrome

Zwart

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 359

Drop Chair Chrome

Wit

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 359

Drop Chair Poedercoat

Zwart

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 359

Drop Chair Poedercoat

Wit

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 359

Drop Chair Chrome

Roze

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 359

Drop Chair Poedercoat

Roze

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 359

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit