Fritz Hansen Egg Chair 60th Anniversary

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Egg Chair 60th Anniversary werd door Arne Jacobsen ontworpen in 1958. Oorspronkelijk voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, dat Arne in zijn geheel ontwierp: van de architectuur tot het meubilair. Op deze manier kon hij zijn visie op de perfecte combinatie van design en architectuur tot uiting brengen. In de lobby was de prachtige Egg Chair te bewonderen, die uitgroeide tot een regelrechte klassieker en inmiddels in menig interieur dienstdoet. In 2018 vieren we zijn 60e verjaardag en ter ere daarvan heeft Fritz Hansen deze bijzondere editie uitgebracht. De toch al zachte en organische vormen van de lounge chair worden extra geaccentueerd door het gladde naturel aniline leer, dat een zacht roze kleur heeft en met de tijd (na zo’n 3 maanden) donkerder wordt. Staat hij in direct zonlicht, dan zal dit proces zich sneller voltrekken. Het leer reflecteert het natuurlijke leven, waar ook insectenbeten en zichtbare neklijnen onderdeel van zijn. Het aluminium draaibare onderstel is bekleed met 23 karaats goud, wat een bijzonder luxe gevoel aan het design geeft. Ook dit onderstel zal met de tijd iets donkerder worden van kleur.

De kuip van de Egg Chair wordt gemaakt van polyurethaan schuim, versterkt met glasvezel. Het bekleden van de kuip gebeurt ook vandaag de dag nog volledig met de hand. Hierbij worden twee volledige koeienhuiden met zo’n 1100 stiksels verbonden met het frame. De stoel is voorzien van een kantelmechanisme, dat aan te passen is op uw gewicht. Hierdoor kunt u net wat extra achterover leunen, tot een diepte van 95 centimeter. De fauteuil is 107 centimeter hoog, 86 centimeter breed en 79 centimeter diep. De zithoogte is 37 centimeter. Om het plaatje af te maken is ook de Egg Voetenbank er in een speciale verjaardag versie.

Van het model worden er wereldwijd slechts 1958 gemaakt en wij zijn onderdeel van een select gezelschap van dealers die de limited edition aan mogen bieden. Dit is uw kans om een unieke Egg Chair te bemachtigen!

Fritz Hansen Egg Chair 60th Anniversary


✓ Speciale editie ter ere van zijn 60e verjaardag
✓ Ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ In natuurlijk, ongeverfd leer
✓ Onderstel bekleed met 23 karaats goud
✓ Verstelbaar kantelmechanisme
✓ Bijpassende voetenbank los verkrijgbaar

Vragen over de Egg Chair 60th Anniversary?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Egg Chair 60th Anniversary.

December actie: gratis cadeau bij uw bestelling! Kies uit een set Ferm Living champagneglazen of een set HAY kledinghangers.

Meer informatie

Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 79/95 cm.
Hoogte 107 cm.
Breedte 86 cm.

Egg Chair 60th Anniversary

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 12.295

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit