Fritz Hansen Egg Chair Anniversary Collection

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Egg Chair Anniversary Collection is speciaal ter ere van het 150-jarige bestaan van Fritz Hansen uitgebracht. Iconische designs van Fritz Hansen worden zo extra in de schijnwerpers gezet. De Egg Chair van Arne Jacobsen werd in 1958 op de Formes Scandinaves Tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs aan het grote publiek gepresenteerd. Maar men moest in eerste instantie naar het SAS Royal Hotel in Kopenhagen komen om de schitterende loungestoel te bewonderen, want daarvoor had Arne Jacobsen de Egg Chair ontworpen.

De vernieuwende zitting kreeg een plekje in de lobby, naast de Swan Fauteuil van Fritz Hansen. Niet alleen deze stoelen waren door Arne Jacobsen ontworpen, maar ook het ontwerp van het gehele hotel kwam van zijn hand. Dit project bood hem de mogelijkheid zijn visie op de perfecte combinatie van design en architectuur in de praktijk te brengen. De zachte en organische vormen van de Egg Chair Fauteuil vormden een prachtig contrast met de strakke horizontale en verticale lijnen van het gebouw, waardoor de fauteuil meteen in het oog viel. Door de hoge en enigszins besloten kuip biedt de fauteuil bovendien veel privacy, waardoor u zelfs in een drukke ruimte zoals een hotellobby even helemaal kunt ontspannen.

Deze fauteuil is een waar kunstwerk en werd ook op die manier gecreëerd door Arne Jacobsen. In de garage van zijn zomerhuis maakte hij een proefmodel van klei, waaraan hij urenlang schaafde om tot de perfecte vorm te komen. Het uiteindelijke productiemodel heeft een kuip van stevig schuim, dat bekleed is met stof of leer. Voor die tijd was dat een zeer vernieuwende productiemethode. Het bekleden van de kuip is een proces dat ook vandaag de dag nog volledig met de hand gebeurt. Bij de stoffen uitvoering stikt men handmatig meer dan 500 stiksel en bij de lederen variant zijn dat er zelfs meer dan 1100. Het dubbele aantal stiksel bij de lederen variant heeft te maken met het feit dat er voor de bekleding twee volledige koeienhuiden gebruikt worden, terwijl de stoffen uitvoering maar één stuk stof nodig heeft. De Egg Chair heeft een draaibaar onderstel dat is gemaakt van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme, dat aangepast kan worden op uw gewicht. De fauteuil kan gekanteld worden tot een diepte van 95 centimeter.

In deze speciale Anniversary Collection uitvoering is de Egg Chair te selecteren met een Vanir 373 graniet bruine stoffering of een Grace Chestnut lederen bekleding. De metalen stervoet is uitgevoerd in een zwarte kleur. Aan de onderzijde is de fauteuil voorzien van een speciaal embleem ter ere van het 150-jarige bestaan van Fritz Hansen. Voor nog meer comfort is de bijpassende Egg voetenbank direct mee te bestellen.

Heeft u nog vragen over deze prachtige fauteuil? Bespreek het met onze interieuradviseurs, zij helpen u graag verder!


Egg Chair Anniversary Collection


✓ Iconische designklassieker uit 1958
✓ Ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ Anniversary Collection ter ere van het 150-jarige bestaan van Fritz Hansen
✓ Bijpassende voetenbank los verkrijgbaar

Vragen over de Egg Chair Anniversary Collection van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Egg Chair Anniversary Collection.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1958
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 79/95 cm.
Breedte 86 cm.
Hoogte 107 cm.
Hoogte arm 58 cm.
Zithoogte 37 cm.

Egg Chair Anniversary Collection

Vanir 373 Graniet bruin

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 8.199

Egg Chair Anniversary Collection

Grace Chestnut Leder

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 15.999

Bestel direct mee

Egg Voetenbank Anniversary Collection

Levertijd: 5 - 7 weken
Vanaf € 2.399

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit