Fritz Hansen Egg Chair Fauteuil

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Egg Chair Fauteuil werd door Arne Jacobsen in 1958 op de Formes Scandinaves Tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs aan het grote publiek gepresenteerd. Maar men moest in eerste instantie naar het SAS Royal Hotel in Kopenhagen komen om de schitterende fauteuil te bewonderen, want daarvoor had Arne Jacobsen de Egg Chair Fauteuil ontworpen. De fauteuil kreeg een plekje in de lobby, naast de Swan Fauteuil van Fritz Hansen. Niet alleen deze stoelen waren door Arne Jacobsen ontworpen, maar ook het ontwerp van het gehele hotel kwam van zijn hand. Dit project bood hem de mogelijkheid zijn visie op de perfecte combinatie van design en architectuur in de praktijk te brengen. De zachte en organische vormen van de Egg Chair Fauteuil vormden een prachtig contrast met de strakke horizontale en verticale lijnen van het gebouw, waardoor de fauteuil meteen in het oog viel. Door de hoge en enigszins besloten kuip biedt de fauteuil bovendien veel privacy, waardoor u zelfs in een drukke ruimte zoals een hotellobby even helemaal kunt ontspannen.

Deze fauteuil is een waar kunstwerk en werd ook op die manier gecreëerd door Arne Jacobsen. In de garage van zijn zomerhuis maakte hij een proefmodel van klei, waaraan hij urenlang schaafde om tot de perfecte vorm te komen. Het uiteindelijke productiemodel heeft een kuip van stevig schuim, dat bekleed is met stof of leer. Voor die tijd was dat een zeer vernieuwende productiemethode. Het bekleden van de kuip is een proces dat ook vandaag de dag nog volledig met de hand gebeurt. Bij de stoffen uitvoering stikt men handmatig meer dan 500 stiksel en bij de lederen variant zijn dat er zelfs meer dan 1100. Het dubbele aantal stiksel bij de lederen variant heeft te maken met het feit dat er voor de bekleding twee volledige koeienhuiden gebruikt worden, terwijl bij de stoffen uitvoering maar één stuk stof nodig heeft.

De Egg Chair Fauteuil is leverbaar in talloze stofferingen, variërend van zachte stoffen tot comfortabel leer. Het draaibare onderstel is gemaakt van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme, dat aangepast kan worden op uw gewicht. Ook is het mogelijk om de Egg Chair Fauteuil uit te rusten met een automatische terugdraaifunctie, zodat de fauteuil altijd terugkeert in zijn oorspronkelijke positie. De fauteuil is 107 centimeter hoog, 86 centimeter breed en 79 centimeter diep. De fauteuil kan gekanteld worden tot een diepte van 95 centimeter. De zithoogte is 37 centimeter. Voor extra comfort kunt u bij ons ook de Egg Voetenbank bestellen.

De Egg Chair Fauteuil is al ruim 60 jaar een onmisbaar onderdeel van de tijdloze collectie van Fritz Hansen. Het merk zelf bestaat al sinds 1872 en heeft sindsdien verschillende iconische meubels gemaakt, ontworpen door onder ander Hans J. Wegner en Arne Jacobsen. De samenwerking tussen Frits Hanzen met Arne Jacobsen begon in 1934, maar de grote doorbraak kwam in 1952 met de lancering van de Ant Stoel. Ook de daarop volgende Series 7 Vlinderstoel bleek een groot succes en groeide uit tot de meest verkochte stoel van Fritz Hansen ooit. Bijzonder aan de ontwerpen van Arne Jacobsen is het functionalistische design, waarbij de functie de vorm bepaalt. De noodzaak voor privacy van de Egg Chair Fauteuil resulteerde bijvoorbeeld in een geborgen, ronde vorm. Dat deze benadering erg succesvol was, blijkt wel uit het feit dat veel ontwerpen van Arne Jacobsen vandaag de dag nog erg geliefd zijn.

Fritz Hansen Egg Chair Fauteuil


✓ Iconische designklassieker uit 1958
✓ Ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ Eindeloze stofferingsmogelijkheden
✓ Verstelbaar kantelmechanisme
✓ Bijpassende voetenbank los verkrijgbaar
✓ Zithoogte: 37 cm.
✓ Afmeting: b. 86 x h. 107 x d. 79-95 cm.
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Egg Chair Fauteuil van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Egg Chair Fauteuil.

Dit design product wordt bij u geleverd en wanneer nodig gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug!

Mats - Logistics

Kenmerken
Designer Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 79/95 cm.
Hoogte 107 cm.
Breedte 86 cm.
Zithoogte 37 cm.

Egg Chair Fauteuil

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 5.245

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit