Fritz Hansen Egg Chair

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Egg Chair werd door Arne Jacobsen in 1958 op de Formes Scandinaves Tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs aan het grote publiek gepresenteerd. Maar men moest in eerste instantie naar het SAS Royal Hotel in Kopenhagen komen om de schitterende loungestoel te bewonderen, want daarvoor had Arne Jacobsen de Egg Chair ontworpen.

De vernieuwende zitting kreeg een plekje in de lobby, naast de Swan Fauteuil van Fritz Hansen. Niet alleen deze stoelen waren door Arne Jacobsen ontworpen, maar ook het ontwerp van het gehele hotel kwam van zijn hand. Dit project bood hem de mogelijkheid zijn visie op de perfecte combinatie van design en architectuur in de praktijk te brengen. De zachte en organische vormen van de Egg Chair Fauteuil vormden een prachtig contrast met de strakke horizontale en verticale lijnen van het gebouw, waardoor de fauteuil meteen in het oog viel. Door de hoge en enigszins besloten kuip biedt de fauteuil bovendien veel privacy, waardoor u zelfs in een drukke ruimte zoals een hotellobby even helemaal kunt ontspannen.

Deze fauteuil is een waar kunstwerk en werd ook op die manier gecreëerd door Arne Jacobsen. In de garage van zijn zomerhuis maakte hij een proefmodel van klei, waaraan hij urenlang schaafde om tot de perfecte vorm te komen. Het uiteindelijke productiemodel heeft een kuip van stevig schuim, dat bekleed is met stof of leer. Voor die tijd was dat een zeer vernieuwende productiemethode. Het bekleden van de kuip is een proces dat ook vandaag de dag nog volledig met de hand gebeurt. Bij de stoffen uitvoering stikt men handmatig meer dan 500 stiksel en bij de lederen variant zijn dat er zelfs meer dan 1100. Het dubbele aantal stiksel bij de lederen variant heeft te maken met het feit dat er voor de bekleding twee volledige koeienhuiden gebruikt worden, terwijl de stoffen uitvoering maar één stuk stof nodig heeft. De Egg Chair heeft een draaibaar onderstel dat is gemaakt van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme, dat aangepast kan worden op uw gewicht. De fauteuil kan gekanteld worden tot een diepte van 95 centimeter.

MisterDesign heeft een aantal varianten geselecteerd die u hier direct kunt bestellen. Het betreft vier varianten in Hallingdal stof en drie verschillende luxe leren Egg's. De zwart leren Egg Chair en de zwarte (190) en grijze (130) Hallingdal uitvoeringen kunnen versneld met maar liefst drie weken bij u geleverd worden. Toch liever een andere kleur? Kom gerust naar de winkel om de mogelijkheden met onze interieuradviseurs te bespreken, zij helpen u graag verder! Voor extra comfort kunt u bij ons ook de Egg Chair Voetenbank, in dezelfde uitvoeringen, bestellen.


Fritz Hansen Egg Chair


✓ Iconische designklassieker uit 1958
✓ Ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ Verstelbaar kantelmechanisme
✓ Bijpassende voetenbank los verkrijgbaar
✓ Zithoogte: 37 cm.
✓ Afmeting: b. 86 x h. 107 x d. 79-95 cm.
✓ Designer: Arne Jacobsen


Vragen over de Egg Chair van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Egg Chair.

Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden


Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1958
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 79/95 cm.
Breedte 86 cm.
Hoogte 107 cm.
Hoogte arm 58 cm.
Zithoogte 37 cm.

Egg Chair

Stof: Moss 005

Levertijd: 8 - 10 weken

Normale prijs: € 6.886

Special Price € 6.775

Egg Chair

Stof: Hallingdal 130

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 7.699

Egg Chair

Stof: Hallingdal 674

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 8.199

Egg Chair

Stof: Hallingdal 190

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 8.199

Egg Chair

Stof: Hallingdal 110

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 8.199

Egg Chair

Stof: Hallingdal 200 Sand

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 8.199

Egg Chair

Essential leder: Zwart

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 10.999

Egg Chair

Grace leder: Walnoot

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 15.999

Egg Chair

Rustik leder: Bruin

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 15.999

Bestel direct mee

Egg Voetenbank

Levertijd: 5 - 7 weken
Vanaf € 2.399

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit