Fritz Hansen Lily Stoel 50th Anniversary Edition

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Lily Stoel 50th Anniversary Edition is van origine een ontwerp uit 1970 van Arne Jacobsen. Het is daarmee de laatste stoel van de hand van deze bekende Deense designer. Hij ontwierp Lily oorspronkelijk voor de Danish National Bank maar wegens succes werd de stoel toentertijd ook in de vaste collectie van Fritz Hansen opgenomen. En om te vieren dat dat succes nu al een halve eeuw aanhoudt, heeft Fritz Hansen de Lily Stoel in deze exclusieve 50th Anniversary Edition uitgebracht.

De Lily uit 1970 heeft een significante vorm die gelijkenissen vertoont met de Series 7 Vlinderstoel en de Ant Stoel die Arne Jacobsen in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwierp. Iconische ontwerpen waarvoor de Lily wat ons betreft zeker niet onderdoet.

Deze Lily Stoel uit 2020, met originele afmetingen, is gemaakt van onder druk gegoten fineer. In totaal bestaat de stoel uit twaalf fineer lagen, de binnenste acht zijn van beukenhout en de buitenste vier lagen zijn van walnootfineer. De Anniversary Edition is verkrijgbaar met of zonder armen en met vier stevige verchroomde stalen poten. Om de exclusiviteit te onderstrepen, is iedere Anniversary Edition Lily Stoel voorzien van een speciale button die onderaan de zitting is bevestigd.

Fritz Hansen Lily Stoel 50th Anniversary Edition


✓ Met of zonder armen
✓ Hoogwaardig walnootfineer
✓ Exclusieve uitvoeringen
✓ Tijdloos Deens design

Vragen over de Lily Stoel 50th Anniversary Edition van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Lily Stoel 50th Anniversary Edition.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 49 cm.
Hoogte 83 cm.
Breedte 54 / 62 cm.
Hoogte arm 71 cm.
Zithoogte 46 cm.

Lily Stoel 50th Anniversary Edition

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 620

Lily Stoel 50th Anniversary Edition

Met arm

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 1.104

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit