Fritz Hansen NAP Armstoel

By Kasper Salto

Omschrijving

De Fritz Hansen NAP Armstoel is een ontwerp van Kasper Salto. Hij ontwierp de stoel in 2010 nadat hij de opdracht had gekregen een betaalbare eetkamerstoel te maken die stapelbaar is én een comfortabele zit heeft. Salto deed onderzoek naar de houding van mensen die aan tafel zitten, omdat de stoel daar hoofdzakelijk gebruikt zou gaan worden. Hij ontdekte tijdens zijn analyse drie manieren waarop mensen het meest aan tafel zitten: normaal, actief en passief (NAP). Niet alleen de naam van de stoel was gevonden, maar ook de eisen wat betreft zitcomfort.

De lichte zitstoel heeft een kuip van kunststof waarin zitten op de drie manieren uit Salto’s onderzoek heel comfortabel is. Gemakkelijk lui onderuit hangen is ook geen enkel probleem in deze stoel, want de zitting is voorzien van een profiel waardoor wegglijden verleden tijd is. Hetzelfde profiel zorgt er tevens voor dat de lichaamswarmte goed wordt afgevoerd waardoor de zitting niet oncomfortabel wordt. Met andere woorden, de NAP Armstoel verbergt achter haar ogenschijnlijk simpele ontwerp een ingenieus ontwerpproces waardoor urenlang comfortabel zitten op de stoel geen enkel probleem zal zijn.

De NAP Armstoel is in meerdere uitvoeringen beschikbaar. Het onderstel is van hout of staal waarbij het stalen onderstel een verchroomde of gepoedercoate afwerking heeft. Het houten onderstel is gemaakt van fineer, dat vervolgens in een mal in de juiste vorm is gedrukt waarna verschillende lagen met elkaar verlijmd zijn. Daardoor behoudt het hout zijn vorm. De kunststoffen kuip is leverbaar in verschillende kleuren waarbij de voorzijde is voorzien van een matte afwerking, terwijl de achterzijde van de kuip uitgevoerd is in hoogglans. De NAP Armstoel is ook verkrijgbaar zonder armleuningen.

De NAP Armstoel heeft een breedte van 62 centimeter, een diepte van 51 centimeter en een hoogte van 77 centimeter. De zithoogte van de stoel is 45 centimeter.

Fritz Hansen NAP Armstoel


✓ Bijzonder comfortabel in iedere zitpositie
✓ Verchroomd, gepoedercoat of houten onderstel
✓ Profiel op de kunststoffen kuipzitting
✓ Matte afwerking op de voorzijde van de kuip, hoogglans op de achterzijde

Vragen over de NAP Armstoel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen NAP Armstoel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Kasper Salto
Jaartal 2010
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 51 cm
Breedte 62 cm
Hoogte 77 cm
Zithoogte 45 cm

NAP Armstoel

Milk White / Chrome

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 502

NAP Armstoel

Pepper Grey / Chrome

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 502

NAP Armstoel

Midnight Blue

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 502

NAP Armstoel

Milk White / Wood

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 551

NAP Armstoel

Pepper Grey / Wood

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 551

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit