Fritz Hansen PK4 Loungestoel

By Poul Kjærholm

Omschrijving

De Fritz Hansen PK4 Loungestoel is een ontwerp van Poul Kjærholm. Een ontwerp dat in 1952 werd ontworpen als informele versie van de PK25 stoel. Kjærholm’s designs laten zijn interesse in constructie zien van met name metaal. In zijn ogen verdiende metaal net zo’n artistieke waardering als dat van hout. In 2023 is het ontwerp opnieuw door Fritz Hansen in productie gebracht.

Het design van de PK4 Loungestoel speelt met het licht van de Scandinavische seizoenen. Zo vormen de grafische lijnen van de rug en zitting een prachtig schaduwspel op de grond en de muur. Het ontwerp is sterk geïnspireerd op de Franse designers uit de beginjaren van de jaren 50. Kort na zijn afstuderen tekende Kjærholm het sculpturale ontwerp van de PK4 Loungestoel. De grafische lijnen van de zitting en rugleuning komen perfect samen met de lijnen van het stoelframe. Het metalen stoelframe met gebogen en rechte lijnen geeft de loungestoel een minimalistisch karakter. Vanaf elke kant biedt de loungestoel een interessante aanblik dankzij de verschillende vormen en lijnen. Het touw waarmee de zitting en rugleuning is gevormd sluit aan bij de minimalistische stijl en geeft een gevoel van ambachtelijkheid.

Deze loungestoel maakt een écht statement in het interieur als icoon uit de rijke designgeschiedenis van Scandinavië. In combinatie met andere meubels uit de PK-serie, maar ook als losstaand meubel vormt de loungestoel een prachtig element in het interieur van de ware designliefhebber.

De PK4 Loungestoel is verkrijgbaar in een versie met een mat gepolijst stalen frame of een frame voorzien van zwarte poedercoating. Het materiaal van de zitting en rugleuning is in een naturel en zwarte kleur te selecteren. Een bijpassend rond kussen is optioneel als extra accessoire te bestellen in stoffering of leder. De loungestoel heeft een diepte van 74,5 centimeter met een totale hoogte van 72 centimeter.

Fritz Hansen PK4 Loungestoel


✓ Minimalistische stijl
✓ Iconisch ontwerp van Poul Kjærholm
✓ Sculpturale vormgeving
✓ Makkelijk te combineren

Vragen over de PK4 Loungestoel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen PK4 Loungestoel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Poul Kjærholm
Garantie 2 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 60 cm.
Breedte 75 cm.
Hoogte 72 cm.
Zithoogte 36 cm.

PK4 Loungestoel

Naturel Halyard - Staal

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.274

PK4 Loungestoel

Naturel Halyard - Zwarte poedercoating

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.274

PK4 Loungestoel

Zwart Halyard - Staal

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.274

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit