Fritz Hansen Series 3300 Fauteuil

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Series 3300 Fauteuil is een ontwerp van Arne Jacobsen. De Series 3300 ontwierp Jacobsen in 1956 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen en in het specifiek voor de SAS Air Terminal die aan het hotel verbonden zit. Hij was niet alleen verantwoordelijk voor het interieur, ook het ontwerp van het gehele hotel werd door Jacobsen gemaakt. Dit heeft geleid tot een prachtig samenspel tussen architectuur en design. Daarnaast zijn er hierdoor ook diverse iconische ontwerpen ontstaan. Zo ook de Series 3300 die schitterde naast de Egg en Swan Chairs, twee fauteuils die Jacobsen ook speciaal heeft ontworpen voor het hotel. De organische vormen van deze twee klassiekers zorgen voor een mooi contrast met de Series 3300, die gekenmerkt wordt door strakke lijnen en een formele uitstraling. Voor de serie liet Jacobsen zich inspireren door een sofa die hij in de jaren ’40 voor zijn eigen huis had ontworpen. De Series 3300 ademt zijn feilloze gevoel voor lijn en proportie en laat zijn talent voor het ontwerpen van designklassiekers zien.

Naast een stijlvol uiterlijk biedt de Series 3300 Fauteuil ook uitstekend comfort. Het frame is gemaakt van massief beukenhout en vervolgens bedekt met purschuim waarover de stoffering zit. Het onderstel is vervaardigd uit staal met een chromen coating.

Vanwege de vele stofferingsmogelijkheden heeft MisterDesign drie standaard varianten geselecteerd die direct te bestellen zijn. Heeft u interesse in een andere stoffering? Neem dan contact op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs.

Fritz Hansen Series 3300 Fauteuil


✓ Ontworpen in 1956 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ Designer: Arne Jacobsen
✓ Stijlvol design met strakke lijnen
✓ Keuze uit drie standaard varianten
✓ Iconische serie

Vragen over de Series 3300 Fauteuil van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Series 3300 Fauteuil.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics

Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Arne Jacobsen
Garantie 2 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 79 cm.
Breedte 73 cm.
Hoogte 72 cm.
Opties Gestoffeerd
Hoogte arm 49 cm.
Zithoogte 36 cm.

Series 3300 Fauteuil

Christianshavn 1110

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.666

Series 3300 Fauteuil

Christianshavn 1174

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.666

Series 3300 Fauteuil

Grace Walnut Leder

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 10.660

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit