Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection is speciaal ter ere van het 150-jarige bestaan van Fritz Hansen uitgebracht. Iconische designs van Fritz Hansen worden extra in het zonnetje gezet. Zo is de vlinderstoel in twee unieke uitvoeringen verkrijgbaar.

Arne Jacobsen tekende in 1955 het design voor de Vlinderstoel. De bijzondere zitting gemaakt uit gebogen multiplex, een techniek die hij al eerder toepaste bij het ontwerp van de Ant Stoel. De series 7 Vlinderstoel wordt gezien als de kroon op het werk van Arne Jacobsen wat betreft gebogen multiplex, omdat de vorm perfect gelukt is. Hij liet zich inspireren door Charles en Ray Eames, die als eerste succesvol enkele meubels van multiplex maakten. Deze vernieuwende productiemethode maakte het mogelijk de Serie 7 Vlinderstoel een organisch en charmant lijnenspel mee te geven, waardoor de stoel de bijnaam ‘vlinderstoel’ kreeg. Het herkenbare design maakte de stoel ongelofelijk populair en zorgde ervoor dat het met stip de best verkochte stoel van Fritz Hansen is. Zelfs vandaag de dag is de stoel nog onverminderd populair. Niet alleen bij Fritz Hansen, maar ook bij talloze andere fabrikanten. De Series 7 Vlinderstoel is namelijk een van de meest gekopieerde stoelen ter wereld, maar het originele model is echter exclusief bij Fritz Hansen verkrijgbaar.

Naast de varianten met alleen een houten zitschaal, is deze Vlinderstoel uit de Anniversary Collection uitgevoerd met een gestoffeerde zitschaal (voorzijde). Dankzij de bescheiden vormgeving is de stoel moeiteloos te combineren met heel veel verschillende interieurstijlen. De Vlinderstoel is te selecteren met een Vanir 373 graniet bruine stoffering of een Grace Chestnut lederen bekleding. De zitschaal van walnoot hout heeft een gelakte afwerking. Het onderstel is hierbij uitgevoerd in chroom.

Heeft u nog vragen over deze stoel? Neem dan contact op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs.

Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection


✓ Iconische designklassieker uit 1955
✓ Gestoffeerde zitschaal
✓ Anniversary Collection ter ere van het 150-jarige bestaan van Fritz Hansen

Vragen over de Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Arne Jacobsen
Garantie 2 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 52 cm.
Breedte 50 cm.
Hoogte 82 cm.
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 46 cm.

Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection

Vanir 373 Graniet bruin

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 647

Series 7 Vlinderstoel Anniversary Collection

Grace Chestnut Leder

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 1.185

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit