Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Monochrome

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Monochrome is één van de uitvoeringen van het iconisch ontwerp van Arne Jacobsen uit 1955. De Series 7 wordt gezien als de kroon op het werk van Arne Jacobsen wat betreft gebogen multiplex. Inspiratie voor het ontwerp haalde hij uit de multiplex stoel van Charles en Ray Eames, die als eerste succesvol experimenteerden met het bogen van multiplex in een driedimensionaal model. Dankzij deze techniek was Arne Jacobsen in staat de Series 7 een charmant en organisch lijnenspel mee te geven. Het leverde de stoel de bijnaam als 'vlinderstoel’ op.

Het herkenbare design zorgde ervoor dat het met stip de best verkochte stoel van Fritz Hansen is geworden. Zelfs vandaag de dag, meer dan zestig jaar nadat het eerste exemplaar gepresenteerd werd, is de stoel nog onverminderd populair. Niet alleen bij Fritz Hansen, maar ook bij talloze andere fabrikanten. De Series 7 Vlinderstoel is namelijk een van de meest gekopieerde stoelen ter wereld, maar het originele model is echter exlusief bij Fritz Hansen verkrijgbaar. Deze uitvoering is met de gekleurde chromen poten bovendien éxtra bijzonder!

Door de ingetogen vormgeving past de stoel moeiteloos bij heel veel verschillende interieurstijlen. Bovendien is de Series 7 Vlinderstoel Monochrome in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor gekleurd essen uitvoeringen in de kleuren wit of zwart. De natuurlijke houtnerf is bij deze uitvoeringen nog duidelijk zichtbaar. U kunt ook kiezen voor een wit of zwart gelakte uitvoering waarbij de houtnerf niet zichtbaar is. De stoel heeft een gekleurd chromen frame en heeft een zithoogte van 46 centimeter. De stoel is 82 centimeter hoog, 50 centimeter breed en 52 centimeter diep.

Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Monochrome


✓ Iconische designklassieker uit 1955
✓ Chromen frame
✓ Frame in zelfde kleur als zitting
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Series 7 Vlinderstoel Monochrome van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Monochrome.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1955
Garantie 10 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 52 cm.
Breedte 50 cm.
Hoogte 82 cm.
Zithoogte 46 cm.

Series 7 Monochrome

Wit gekleurd essen

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 499

Series 7 Monochrome

Zwart gekleurd essen

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 499

Series 7 Monochrome

Wit gelakt

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 519

Series 7 Monochrome

Zwart gelakt

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 519

Bestel direct mee

Series 7 Zitkussen

Levertijd: 1 - 3 weken
Vanaf € 84

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit