Fritz Hansen Swan Chair 60th Anniversary

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Swan Chair 60th Anniversary werd door Arne Jacobsen ontworpen in 1958. In dat jaar kreeg Jacobsen de opdracht het SAS Royal Hotel in Kopenhagen te ontwerpen, van architectuur tot het meubilair. Een bijzonder project, waarin hij zijn visie op de perfecte combinatie van design en architectuur samen kon brengen. Arne schaafde dagenlang aan een model van klei om tot de perfecte vorm te komen voor de Swan Chair. Er is geen enkele rechte lijn in de Swan te ontdekken, wat in die tijd erg uniek was. De organische ronde vormen zijn mogelijk door het gebruik van polyurethaan schuim, versterkt met glasvezel. De Swan fauteuil werd samen met de Egg chair een geweldig succes, en verplaatsten zich van de lobby van het hotel naar huishoudens overal ter wereld. In 2018 vieren we zijn 60e verjaardag en ter ere daarvan heeft Fritz Hansen deze bijzondere editie uitgebracht.

In deze editie worden de ronde vormen versterkt door het gebruik van naturel aniline leer, dat een zacht roze kleur heeft en met de tijd (na zo’n 3 maanden) donkerder wordt. Staat hij in direct zonlicht, dan zal dit proces zich sneller voltrekken. Het leer reflecteert het natuurlijke leven, waar ook insectenbeten en zichtbare neklijnen onderdeel van zijn. Het aluminium draaibare onderstel is bekleed met 23 karaats goud, wat een bijzonder luxe gevoel aan het design geeft. Ook dit onderstel zal met de tijd iets donkerder worden van kleur. De fauteuil is 77 centimeter hoog, 74 centimeter breed en 68 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 40 centimeter.

Van het model worden er wereldwijd slechts 1958 gemaakt en wij zijn onderdeel van een select gezelschap van dealers die de limited edition aan mogen bieden. Een unieke kans dus om deze bijzondere Swan Chair te bemachtigen!

Fritz Hansen Swan Chair 60th Anniversary


✓ Speciale editie ter ere van zijn 60-jarige bestaan
✓ Ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen
✓ In natuurlijk, ongeverfd leer
✓ Onderstel bekleed met 23 karaats goud
✓ Draaibare voet

Vragen over de Swan Chair 60th Anniversary van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Swan Chair 60th Anniversary.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics
Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 68 cm.
Hoogte 77 cm.
Breedte 74 cm.
Zithoogte 40 cm.

Swan Chair 60th Anniversary

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 6.830

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit