HAY Nelson Wandlamp

By George Nelson

Omschrijving

De HAY Nelson Wandlamp is een ontwerp van George Nelson. In samenwerking met Herman Miller brengt HAY de iconische Nelson lampenserie uit voor de Europese markt. Een schot in de roos, want deze wandlamp is net zoals de hanglamp een echte aanwinst voor uw interieur met een bijzonder sfeervolle uitstraling. Het iconische design van de Nelson Wandlamp belichaamt de obsessie van Nelson met nieuwe materialen en technologieën en ontstond in 1947, toen Nelson op zoek was naar een unieke toevoeging aan zijn kantoor. Zijn oog viel op een lamp met een zijdeachtige kap van Zweedse makelij, maar vond deze prijzig. Plots herinnerde hij zich een foto uit de New York Times, waarop oude marineschepen werden geborgen met een net en met een laag kunststof in een web-achtige materiaal werden bedekt, dat leek op de zijdeachtige kap van de Zweedse lamp. Zijn grote vindingrijkheid was kenmerkend voor de invloedrijke designer, en zo besloot Nelson een lamp te ontwerpen met het web-achtige materiaal dat werd gebruikt voor het bergen van de oude Amerikaanse marineschepen.

Deze design klassieker wordt nog steeds gemaakt in de Amerikaanse fabriek waar hij al sinds de vijftiger jaren geproduceerd wordt. Zijn typische vorm wordt opgebouwd uit een bolvormig geraamte van twee ringen van gecoat en gepolijst nikkel, die met elkaar worden verbonden door slanke metalen draden. Het stalen geraamte wordt gesprayd met een coating van semi-transparant spinnenwebachtig polymeer, wat zowel doorzichtig als ondoorzichtig is en bij het aanzetten van de lamp een warme gloed uitstraalt. De kap hangt aan een 36 centimeter lange arm van geborsteld nikkel, welke door middel van een walnoot houten montage aan de muur wordt bevestigd. De positie van de Nelson wandlamp kan naar wens worden bijgesteld door de arm naar beide zijden of de boven- en onderkant te bewegen, zonder dat deze van de muur hoeft te worden gehaald. De lamp is aan en uit te zetten middels een trekschakelaar welke aan het uiteinde van de kap hangt.

De Nelson wandlamp wordt geleverd met een witte PVC kabel en een stalen plafondplaat en is verkrijgbaar in vier uitvoeringen:

  • Nelson Ball wandlamp: Ø53,5 x h. 30,5 centimeter
  • Nelson Cigar wandlamp: Ø45,7 x h. 35,6 centimeter
  • Nelson Saucer wandlamp: Ø58,4 x 14,8 centimeter
  • Nelson Pear wandlamp: Ø53,3 x 31,8 centimeter 

Let op: de lichtbron is niet inbegrepen. HAY adviseert voor deze lamp een dimbare lichtbron te gebruiken, deze kunt u direct meebestellen.

HAY Nelson Wandlamp


✓ Design klassieker uit 1952
✓ Webachtige coating van polymeer
✓ Vier verschillende uitvoeringen
✓ Onderdeel van de Bubble Lamp series
✓ Gemaakt voor Herman Miller, uitgegeven door HAY

Vragen over de Nelson Wandlamp van HAY?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de HAY Nelson Wandlamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer George Nelson
Jaartal 1952
Garantie 2 jaar
Merk HAY
Hoogte B: 30,5 / C: 35,6 / S: 14,8 / P: 31,8 cm.
Diameter B: 53,5 / C: 45,7 / S: 58,4 / P: 53,3 cm.
Dimbaar Niet dimbaar
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 366 cm.
Soort lichtbron 1 x LED E27 (A15) 5-8W, 220-240V (niet inbegrepen)
Lumen 800

Nelson Ball Wandlamp

Small - Ø53,5 x h. 30,5 cm.

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 799

Nelson Cigar Wandlamp

Small - Ø45,7 x h. 35,6 cm.

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 799

Nelson Saucer Wandlamp

Small - Ø58,4 x h. 14,8 cm.

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 799

Nelson Pear Wandlamp

Small - Ø53,3 x h. 31,8 cm.

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 869

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit