Rechthoekige tafels MisterDesign

Hoeveel personen passen er aan een rechthoekige tafel?

Bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel óf nieuwe stoelen voor bij uw tafel, is het altijd belangrijk te bedenken aan hoeveel personen een tafel plaats biedt. Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn dit te bepalen, maar met deze adviespagina wordt het een stuk makkelijker!

Hoeveel personen er aan een rechthoekige tafel passen, is vooral afhankelijk van de grootte van de tafel. De breedte van de stoelen speelt in mindere mate een rol, omdat een persoon ongeacht de grootte van de stoel altijd eenzelfde hoeveelheid ruimte nodig heeft om prettig te kunnen tafelen. Wij adviseren u een breedte van 70 centimeter per persoon aan te houden. Zo weet u zeker dat iedereen aan tafel alle ruimte heeft! Uitgaande van 70 centimeter per persoon en dus per stoel, hebben wij voor u onderstaande illustratie op schaal gemaakt. Zo ziet u in één oogopslag hoeveel personen er aan een desbetreffende tafel passen en hoeveel ruimte u overhoudt. In dit voorbeeld gebruiken we de afmetingen van de About A Chair Armstoel van HAY en de Plastic Chair van Vitra. 

rechthoekige tafels

Afmeting rechthoekige tafelAantal personen
Tafel van 140 x 80 cm. 4 personen
Tafel van 180 x 90 cm. 4 personen
Tafel van 200 x 95 cm. 4 personen
Tafel van 220 x 95 cm. 6 personen
Tafel van 260 x 100 cm. 6 personen
Tafel van 280 x 100 cm. 8 personen


Gezellig tafelen met weinig ruimte

Heeft u maar weinig plaats voor een tafel en wilt u toch met zo veel mogelijk mensen aan kunnen schuiven? Hanteer dan iets minder ruimte per persoon en gebruik minder brede stoelen. Stoelen zonder armleuningen nemen, zoals u in de illustratie kunt zien, vaak minder ruimte in beslag. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitschuifbare tafel, zodat de tafel niet te veel ruimte in beslag neemt wanneer dit niet nodig is, maar u wel meer mensen kunt ontvangen wanneer dit gewenst is.

Rechthoekige tafels bij MisterDesign

Bent u op zoek naar uw ideale rechthoekige tafel? Bekijk onderstaande bestsellers of bekijk hier alle rechthoekige tafels uit onze collectie.