House of Finn Juhl Pelican Fauteuil

By Finn Juhl

Omschrijving

De House of Finn Juhl Pelican Fauteuil is een ontwerp van Finn Juhl uit 1940 dat in 2001 is geherintroduceerd door The House of Finn Juhl.

De ontwerper Finn Juhl (1912 - 1989), die als kind eigenlijk kunsthistoricus wilde worden, had een grote fascinatie voor het surrealisme. De invloed die dit had op de designer, komt misschien wel het meest tot uiting in het ontwerp van deze Pelican Chair. Met het ontwerp was Finn Juhl zijn tijd ver vooruit voor wat betreft de vormgeving van meubelen. De stoel viel dan ook meteen op tijdens de presentatie ervan op een meubelmakers expositie in Kopenhagen in 1940.

De karakteristieke organische vorm van de Pelican heeft iets weg van een lichaam dat een ander lichaam omhelst. De stoel geeft u zodoende een vriendelijke knuffel, wanneer u erin plaatsneemt. Zoals veel andere ontwerpen van Finn Juhl, biedt ook de Pelican verschillende manieren om te zitten en in stijl onderuit te zakken. De sculpturale stoel past bovendien naadloos in de meeste moderne interieurstijlen, wat de stoel verrassend tijdloos maakt.

Pelican is verkrijgbaar met of zonder knopen en met een bekleding van stof of leder. De poten zijn naar keuze vervaardigd uit eiken, walnoot, teak of zwart gekleurd. Bij MisterDesign zijn twee varianten met walnoot poten direct online te bestellen: een uitvoering met een rode stoffering (Canvas 0644) met knopen en een variant met het prachtige Offwhite Skandilock Sheepskin. Liever een andere variant? Neem gerust contact met ons op of bespreek de mogelijkheden met onze interieuradviseurs in de showroom.

Finn Juhl Pelican Fauteuil


✓ Icoon van Finn Juhl
✓ Tijdloos ontwerp uit 1940
✓ Surrealistische vormgeving
✓ Tal van mogelijkheden

Vragen over de Pelican Fauteuil van Finn Juhl?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Finn Juhl Pelican Fauteuil.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Designer Finn Juhl
Jaartal 1940
Garantie 2 jaar
Merk House of Finn Juhl
Diepte / Lengte 76 cm.
Breedte 85 cm.
Hoogte 68 cm.
Zithoogte 37 cm.

Pelican Fauteuil

Walnoot - Canvas 0644

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 6.325

Pelican Fauteuil

Walnoot - Skandilock Sheepskin Offwhite

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 9.676

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit