House of Finn Juhl Small Silver Eettafel

By Finn Juhl

Omschrijving

De House of Finn Juhl Small Silver Eettafel is een ontwerp van Finn Juhl. Sinds 2014 is de Silver Table, een ontwerp dat dateert uit 1948, weer in productie genomen. In zijn originele formaat is het tafelblad voorzien van kleine ronde inleggingen van zilver, die de tafel een rijke speelsheid geven. Naast decoratief is deze ‘sterrenhemel’ ook bedoeld om aan te geven hoeveel personen er aan tafel plaats kunnen nemen. Naast het originele grote formaat heeft Finn Juhl ook een compactere afmeting van de tafel ontworpen. Deze versie is uitermate geschikt voor appartementen of kleinere interieurs.

House of Finn Juhl streeft ernaar het nalatenschap van Finn Juhl te beschermen en vast te houden aan de hoogste standaard. Hierdoor is het cruciaal om te kijken naar beschikbare tekeningen en modellen, in plaats van te improviseren. In eerste instantie wees alles erop dat de kleinere versie van de Silver Tafel alleen beschikbaar was zonder de karakteristieke zilveren inleggingen. Nadat de beslissing was genomen de kleinere versie zonder zilveren inleggingen uit te brengen, nam een familie die verschillende meubelstukken uit Hanne Wilhelm Hansens vakantiewoning in de Provence had gekocht contact op met House of Finn Juhl. Hanne en Finn Juhl waren een stel totdat hij in 1989 overleed. In de vakantiewoning stond een kleinere versie van de Silver Tafel, mét zilveren inleggingen. Hierdoor werd het voor House of Finn Juhl mogelijk om de exacte plaatsing van de zilveren inleggingen te meten en wordt de Small Silver Tafel in 2021 geherintroduceerd.

Net zoals de grotere versie van de tafel is de kleinere variant verrassend gedetailleerd. Aan de rand van de gehele tafel, onder het tafelblad, loopt een gladde inkeping. Door de plaatsing van deze inkeping grijpt de hand op een natuurlijke manier het tafelblad stevig vast wanneer er aan getrokken wordt om de tafel te vergroten. Het tafelblad scheidt vloeiend zonder dat de tafelpoten bewegen. De tafel heeft een breedte van 120 centimeter en een lengte van 180 centimeter. Door het tafelblad uit elkaar te schuiven en een tussenstuk te plaatsen kan de tafel 290 centimeter lang worden. De hoogte van de tafel bedraagt 72,5 centimeter.

Online is de tafel direct te bestellen zonder zilveren details. Neem contact met ons op voor de tafelversie met de prachtige zilveren inleg of bezoek onze winkel waar deze uitvoering te zien is. Onze interieuradviseurs geven u graag meer informatie over de mogelijkheden van deze elegantie eettafel.

House of Finn Juhl Small Silver Eettafel


✓ Extravagant Deens design
✓ Uniek ontwerp uit 1948
✓ Met sterling zilveren details
✓ Inclusief uitschuifbaar tafelblad

Vragen over de Small Silver Eettafel van House Of Finn Juhl?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de House of Finn Juhl Small Silver Eettafel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Finn Juhl
Garantie 2 jaar
Merk House of Finn Juhl
Diepte / Lengte 180 / 290 cm
Breedte 120 cm
Hoogte 72.5 cm

Small Silver Eettafel

Walnoot

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 8.549

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit