Kartell LCP Fauteuil

By Maarten van Severen

Omschrijving

De Kartell LCP Stoel is een ontwerp van de Belgische designer Maarten van Severen. De LCP, of Low Chair Plastic, is gemaakt van één kunststof plaat die zich op vloeiende wijze vouwt tot een comfortabel zitmeubel. Deze chaise longue is een nieuwe interpretatie van de Low Chair, eenzelfde design maar dan van aluminium, die Van Severen in 1993 ontwierp. De LCP is elastisch, zacht en stevig ondanks zijn ongrijpbare, vluchtige uiterlijk. De stoel heeft lichte vering, wat zorgt voor een subtiele en aangename beweging wanneer iemand erin gaat zitten. Van de zijkant gezien lijkt de stoel haast één vloeiende, zwevende lijn.

Behalve dat de Low Chair een prachtig voorbeeld is van hoe Van Severen zich als designer liet inspireren door het minimalisme, is de stoel een grootheid in de designwereld. Het ontwerp behoort, in aluminium variant, tot de vaste collectie van het New York’s Museum of Modern Art en het Londense Victoria & Albert Museum.

De LCP is 48,5 centimeter breed, 70 centimeter hoog en 80 centimeter lang met een zithoogte van 31 centimeter. Het materiaal is transparant kunststof.

Kartell LCP Stoel


✓ Subtiele beweging
✓ Grote iconische waarde
✓ Belgisch design

Vragen over de LCP Stoel van Kartell?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Kartell LCP Stoel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Maarten van Severen
Jaartal 2002
Garantie 2 jaar
Merk Kartell
Diepte / Lengte 80
Breedte 48.5
Hoogte 70
Opties Buiten te gebruiken

LCP - Kristal

Levertijd: 5 - 8 weken
€ 2.070

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit