Knoll 1966 Fauteuil

By Richard Schultz

Omschrijving

De Knoll 1966 Fauteuil is een ontwerp van Richard Schultz. Toen Florence Knoll begin jaren ’60 van haar pensioen genoot in Florida, merkte ze al snel dat de tuinmeubelen in die tijd niet bestand waren tegen de corrosieve zeelucht. Ze verzocht Schultz om een tuinserie te ontwikkelen welke elke weersomstandigheid aan zou kunnen. Zonder een groot team om zich heen, koste het Schultz een aantal jaren werk om de meubelen, waaronder deze fauteuil, te vormen en te perfectioneren. Hoewel hij in 1962 begon, kwam de toepasselijk genaamde serie pas in maart 1966 op de markt. De serie was in alle opzichten anders dan de gebruikelijke meubels, die gemaakt waren om te lijken alsof ze voor de Franse Revolutie waren ontworpen; met veel tierelantijntjes. Met de frisse 1966 serie ontstond een nieuwe standaard voor modern buitenmeubilair, die ook vandaag de dag nog gehandhaafd wordt.

In de 1966 Fauteuil is geen één onderdeel te ontdekken dat niet of minder geschikt is voor buitengebruik. Zo is het elegant gevormde frame gemaakt van gegoten en geëxtrudeerd aluminium, afgewerkt met een weersbestendige polyester poedercoating. De zitting is gemaakt van geweven vinyl met een polyester coating en heeft aan beide zijdes een band van massief vinyl. Zitting en band kunnen uitgevoerd worden in de kleur wit of onyx. Er is gebruikgemaakt van Gore Tenara garen, bestand tegen UV straling, chemicaliën, zout water en extreem weer. En alle verbindingen en ondersteuningen zijn gemaakt van roestvast staal. Kortom; een heerlijke fauteuil die de meeste barre weersomstandigheden doorstaat.

De fauteuil is 66 centimeter breed, 66 centimeter hoog en 72 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 35.5 centimeter en de armleuning is 52 centimeter hoog.

Knoll 1966 Fauteuil


✓ De moderne standaard in buitenmeubilair
✓ Elegant design
✓ Buitengewoon weersbestendig
✓ Materiaal: aluminium, vinyl, rubber, RVS
✓ Afmeting: b. 66 x h. 66 x d. 72 cm.

Vragen over de 1966 Fauteuil van Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll 1966 Fauteuil.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Richard Schultz
Jaartal 1966
Garantie 2 jaar
Merk Knoll
Diepte / Lengte 72 cm.
Breedte 66 cm.
Hoogte 66 cm.
Opties Buiten te gebruiken
Hoogte arm 52 cm.
Zithoogte 35.5 cm.

1966 Fauteuil

Wit

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.695

1966 Fauteuil

Onyx

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.695

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit